lauantai 4. huhtikuuta 2020

Luominen ja Lunastaminen ovat Raamatun pääteemat!

"Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään" (2. Tim. 3:16).

Raamattu on syntynyt Jumalan Hengestä yli 40 hengen kirjoittamana, jotka olivat Pyhän Hengen innoittamia. Ihmisyys ja jumaluus tulevat sanassa esille, kuten Jeesuksessakin. Sekä oppineet että oppimattomat ovat saaneet Jumalalta kutsun kirjoittaa elävää sanaa Jumalasta, hänen teoistaan ja tahdostaan. Raamattu on kokonaan totuus. Raamattu on ainutlaatuinen kirja, jonka tutkiminen synnyttää ihmisen uudesti, jos ihminen ottaa sanan vastaan. Iankaikkinen evankeliumi Jeesuksessa Kristuksessa ja sen vastaanottaminen johtaa meidät iankaikkiseen elämään. Raamatun profeetallinen sana vahvistaa Raamatun luotettavuuden ja valaisee ymmärryksemme ja synnyttää uskon Jeesuksen jumaluuteen. Uskon kautta voimme ottaa vastaan kaikki Jumalan lahjat ja lupaukset ja tulla niiden kautta jumalallisesta luonnosta osalliseksi ja pelastua tästä maailmasta.

Luominen ja Lunastaminen ovat Raamatun pääteemat. Nämä aiheet antavat syyn kiitokseen ja ylistykseen tässä ja tulevassa elämässä.

"Jeesus on Raamatun keskipiste ja tarkoitus! Hänen lihaksi tulonsa Messiaana oli Vanhan testamentin lupausten täyttymys. Hän eli, kuoli ja elää jälleen. Tämä vahvistaa Raamatun paikkansapitävyyden ja todistaa oikeaksi lupauksen ikuisesta elämästä!" (RS 1/2020 s. 116).

Ei kommentteja: