keskiviikko 4. syyskuuta 2013

ADRA auttoi tänään Posiolla! Jouduin onnettomuuteen!


   
Tämä rakennus on Vapaa-aikatalo Pyrintö Posilla. Täällä ADRA Finland jakoi tänään avustusta. Minulla ei ollut mahdollisuutta olla mukana, koska jouduin pitämään kirppistä. En ole kuullut vielä uutisia siitä, että miten siellä kaikki meni. Minulla oli tänään vilkas päivä kirppiksellä. Eila tuli yllättäen Porista. Hän oli kirppiksellä jonkin aikaa, että pääsin syömään Karpaloon. Eila järjesteli vaatteita lyhyessä ajassa tosi paljon.

Illalla autoin Aria risusavotassa. Kun palasimme traktorilla työmaalta, istuin reen kyydissä. Ari teki äkkinäisen mutkan hiekkatiellä melko kovalla vauhdilla. Reki lähti liiraamaan ja minä lensin reen kyydistä tielle. Silmälasit lensivät päästäni ja loukkasin vasemman käteni, niin pahoin, että piti lähteä päivystykseen. Onneksi en lyönyt päätäni lähellä olevaan kiveen, enkä jäänyt ison ja painavan reen alle. Sairaalan parkkipaikalla minua vastaan tuli nuori neitonen äitinsä ja mahdollisesti siskonsa kanssa. Neitosella oli polvet veressä ja housut polvien kohdalta rikki. Ne oli jouduttu repimään auki hoitotoimenpiteen tähden. Äiti sanoi, että skootterit ovat nuorille "tappovehkeitä".

Päivystyksessä oli piktä jono. Minun ei tarvinnut jonottaa. Ensihoitaja laittoi käteeni lastan ja sairaanhoitaja antoi matkaan neljä vahvaa buranaa. Minua pyydettiin tulemaan huomenna työterveyslääkärille, näyttämään kättä. Illalla kättä alkoi särkeä todella kovaa. Ajattelin, että mitenkä mahdan selvitä tulevasta yöstä? Särky oli niin kova, että piti ääneen valittaa. Kylmäpakkaus ja kaksi vahvaa buranaa eivät tuntuneet auttavan ollenkaan. Etsin kädelle sopivaa asentoa ja huusin Herraa avuksi. Minun piti nousta monta kertaa sängystä ylös, koska en voinut olla pitkälläni. Pitäisiköhän minun lähteä sairaalaan, ajattelin, mutta jäin kuitenkin kotiin. Yö on nyt mennyt ja sain jopa nukuttua. Buranan vaikutus alkaa lakata ja käsi tuntuu pahalta. Hankkiudun nyt lääkäriin, kunhan hoitajat ja lääkärit tulevat töihin. Työterveyshuolto ei ole vielä auennut.

Pyydän esirukousta käteni parantumisen puolesta. Minun pitäisi lähteä ensi sunnuntaina matkalle, mutta jos käsi on huonossa kunnossa, niin matkalle lähdöstä ei tule mitään, koska autolla ajaminen ei onnistu yhdellä kädellä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
todella harmillinen juttu.
Muistan rukouksissa. Olisiko ensi sunnuntain matka vain päivän matka, vai useamman päivän kestävä matka? Jos päivyiseltään, niin toivottavasti saisit jonkun vapaalla olevan kuskiksi.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei! Matka kestäisi viikon. Kallioniemen leirillä on työntekijäpäivät ja Missiokurssi. Kiitos, Katariina, muistamisesta. Kuski olisi hyvä ajatus.

Anonyymi kirjoitti...

Minullekin tuli mieleen, että tarvitset kuskin. Herra auttakoon sinua, niin että pääset tärkeään tapaamiseen Kallioniemeen.
Harmillinen ja ikävä tapaus, molemmat kädet ovat tarpeen meille askareiden sujumiseksi. Taivaan Isän Siunausta ja Hänen parantavan voiman läsnäoloa elämääsi. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija, myötäelämisestä. Yhdellä kädellä blogille kirjoittaminen on myös hidasta puuhaa. Onneksi kädessä ei tunnu enää kovaa kipua. Lääkäri opasti minua voitelemaan kättä ice powerilla. Kylmä laskee turvotusta ja vähentää kipua paremmin kuin pillerit.