keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Sopu on hyvää ja suloista!

"Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat! Se on niinkuin kallis öljy pään päällä, jota tiukkuu partaan - Aaronin partaan, jota tiukkuu hänen viittansa liepeille. Se on niinkuin Hermonin kaste, joka tiukkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi." (Ps. 133:1-3.)

Kateus ja katkeruus aiheuttavat paljon riitaa ja epäsopua ihmissuhteisiin. Tarvitaan paljon anteeksiantamusta ja unohtamista, että sopu palautuisi ennalleen. Anteeksi pyytäminen ja eripuraa aiheuttavista asioista sopiminen auttavat palauttamaan yhteyden eri osapuolten välille. Maailmassa on paljon väärinkäsityksiä, koska ihmiset eivät tunne toisiaan kovin hyvin. Jos kommunikointi on vähäistä ja pinnallista, monet asiat jäävät luulojen varaan. Teemme silloin vääriä johtopäätöksiä ja tulkitsemme väärin lähimmäisemme käyttäytymisen. Ennakkoluulot estävät meitä pääsemästä läheisiin suhteisiin toistemme kanssa. Huonot kokemukset ja pettymykset nakertavat luottamuksen ja ystävyys katkeaa. Sydämeen tulee paha olo pitkäksi aikaa, jos asiat jäävät selvittämättä.
Raamattu neuvoo selvittämään erimielisyyttä aiheuttavat asiat ennen auringon laskua eli saman päivän aikana kun ne ovat sattuneet.
Läheisten ihmisten sopuisa elämä, on suuri siunaus. Veljessopu on hyvää ja suloista. Veljessopu on niin merkittävä asia, että tarvitaan kaksi adjektiivia (hyvää ja suloista) kuvaamaan tällaisen suhteen siunausta. Jaakobin pojilla oli paljon ristiriitoja ja meni kauan ennen kuin sopu löytyi, Joosefin pöydässä.

Psalmissa 133 verrataan veljesten yhteistä, sopuisaa elämää kalliiseen tuoksuöljyyn, joka valuu hiuksista alaspäin, "maahan asti". Kaikkien siunausten alkulähde on Jumalan luona. Sieltä ne laskeutuvat kuin Hermonin vuorelta aamukaste Siionin huipuille. Siion kuvaa seurakuntaa, jolle Jumala on varannut täydellisen siunauksen. Tämä siunaus on elämä, ikuinen elämä. Ikuisen elämän ajatteleminen vie meidät taivaan portille. Siellä voimme tuntea elämän puun tuoksun raikkaana ja kutsuvana.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Tervehdys,ja kiitos!
Olen tänään saanut veljellistä siunausta kokea aivan jalkoihin asti,on hyvin hoidettu ja öljyllä voideltu jalat,otin sen todella siunauksena.
Kiitos tässä sinne Kuusamoon.
Menen illalla Seinäjoen Lakeuden Ristiin kuuntelemaan J.S.BACH:MATTEUS-PASSIOTA.
Sukujuhlia odottelen jo kovasti.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Sanni-täti!
Olipa mukava kun kirjoitit pitkästä aikaa. Anne ilahtui kovasti kun kuuli, että hoitolahjakortti on tehnyt tehtävänsä ja hoito on siunannut sinua.
Sinulla on tänään ainutlaatuinen musiikki-ilta. Jos asuisimme sinua lähellä tulisimme mukaan.
Aika menee nopeasti ja pian huomaamme, että kesä on tullut. Toivottavasti sukujuhliin tulee paljon väkeä. Annen äiti haluaa tulla tutustumaan Hautalan sukuun lähemmin. Hän täyttää toukokuussa 92-vuotta. Toivottavasti Irma on silloin hyvässä kunnossa ja hänellä on mahdollisuus olla mukana juhlassa. Odotamme vieraita yhtä innokkaasti kuin Sanni-täti juhlia.