lauantai 6. maaliskuuta 2010

Hengen hedelmä on itsehillintä

Itsehillinnässä on kysymys hallintavallasta. Jos luovutamme elämämme hallintavallan Jeesukselle joka päivä, hän antaa Hengen hedelmän kautta rakkauden, joka sisältää myös itsehillintään tarvittavan voiman ja viisauden. Elämme turmeltuneessa maailmassa, jossa kysytään paljon itsehillintää. Ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä viettelevät ihmisiä pois Jumalan luota.
Paavalin loppukehotus (Fil. 4:8) pitäisi opetella ulkoa ja kirjoittaa jääkaapin oveen muistuttamaan meitä siitä, mihin kristillisen elämämme pitäisi keskittyä.

"Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen." (Fil. 4:8.)

Näillä aiheilla meidän tulisi täyttää ajatusmaailmamme, sisimpämme. Jos näin teemme, niin vaellamme Hengen mielen mukaan.
"Kristilliseen elämään kuuluu kehotuksia ja kieltoja. Käynnissä on jatkuva taistelu itseä, lihaa ja maailman tapoja vastaan." (RS s. 70.) Room. 7-8-luvut kertovat tästä taistelusta ja myös voitosta Jeesuksessa Kristuksessa. Usko Jeesukseen Kristukseen ja antautuminen hänelle ja tarrautuminen Jumalan lupauksiin on voimamme lähde kiusausten keskellä.

Ei kommentteja: