tiistai 9. maaliskuuta 2010

Herran rakennustaidetta!

"Turhaan" -sana esiintyy psalmissa 127 neljä kertaa. Ilman Jumalan siunausta työmme on turhaa teimmepä mitä hyvänsä. Herralle tehty työ ei ole koskaan turhaa.

"Jos Herra ei taloa rakenna, turhaan näkevät rakentajat vaivaa. Jos Herra ei kaupunkia vartioi, turhaan vartija valvoo. Turhaan te nousette varhain, turhaan valvotte myöhään ja raadatte leipänne tähden. Yhtä lailla Herra antaa omilleen, vaikka he nukkuisivat."

Jos tuomme kaikki hankkeemme Herralle ja teemme työtä rukoillen, työmme ei ole turhaa.

Joskus työmme vaikuttaa aivan turhalta, koska emme näe työmme tuloksia. On kuitenkin rohkaisevaa tietää, että vaivannäkö ei ole turha Herrassa. Herra arvioi tulokset eri tavalla kuin ihminen, koska Herra tarkastelee asioita ikuisuuden näkökulmasta. Me näemme asiat rajallisesti, lyhyellä tähtäimellä omasta näkökulmastamme.

Olemme kaikki talonrakentajia, vaikka emme olisikaan kirvesmiehiä. Rakennamme hengellistä huonettamme. Olemme Pyhän Hengen temppeleitä. Ellei Herra saa johtaa tämän temppelin rakennustyömaata, niin rakentaminen on turhaa.

Psalmissa 127 sanotaan, että lapset ovat Herran lahja. Jokainen lapsi on lahja. Jokainen lapsi rakentaa taloa. Lasten kautta perhe rakentuu "kaupungiksi". Tätä "kaupunkia" meidän tulee vartioida kaikelta pahalta. Hengellinen työ perheen sisällä on tärkeää vartioimistyötä, jota meidän ei pidä unohtaa. Nyt on aika kunnostaa perhealttari, jossa Herra rakentaa yhteyttä kanssamme ja valmistaa meitä taivasta varten. Jumalan lapset ovat maailmassa Herran rakennustaidetta, joka tuo esille Jumalan armon, rakkauden ja kunnian.

Ei kommentteja: