sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Herra, käännä Siionin kohtalo

Vain Herra voi kääntää yksityisen ihmisen, seurakunnan tai kokonaisen kansakunnan kohtalon. Jos kohtalo on kova ja ankara ja se kääntyy yht'äkkiä meille suopeaksi, se on kuin unta. Psalmissa 126 on rohkaisevia sanoja kovaa kohtaloaan surevalle pyhiinvaeltajalle.
Kovan vastatuulen jälkeen myötätuuli tuntuu suloiselta.
"Silloin suumme hersyi naurua ja riemu kajahti huuliltamme."
Kuljetko tällä hetkellä vastatuuleen vai onko tuuli sinulle myötäinen?
Herra on kanssamme joka säällä. "Suuret ovat meidän Herramme teot, niistä me saamme iloita."

Näin muutama päivä sitten erikoisen unen. Olin unessa Pohjanmaalla. Kaikki lumet olivat sulaneet. Pellot olivat kevään vihreät. Siellä täällä pelloilla näkyi kauniin punaisia kukkia. Ajattelin niiden olevan kevätesikoita. Metsän laitaa reunustivat aivan upeat kuuliljat. Kotien pihat olivat hyvin kauniita ja vedet virtasivat vapaina. Tapasin joitakin ihmisiä, joita en tuntenut ja kyselin heiltä, että miten täällä on kevät näin pitkällä? Kerroin heille, että Kuusamossa on vielä paksut kinokset lunta.
Jäin miettimään, että jotakin erikoista siunausta tämä uni varmaan viestitti.

En ole koskaan nähnyt Kuusamossa niin paljon lunta kuin tänä talvena. Pihoilla on suuret kinokset lunta ja lisää sataa lähes joka päivä. Ihmiset tarvitsevat toistensa apua selviytyäkseen lumen tuomasta työmäärästä. Yksityiset ihmisetkin tarvitsevat koneiden apua pitämään kulkureitit vapaina ja saadakseen lumelle tilaa.

Uni vihreistä pelloista oli erittäin rohkaiseva. Se antoi lupauksen tulevasta kesästä. On lohdullista tietää, että lumen ja jään valtakunta ei ole ikuinen. Uuden maan niityt ovat aina eloisan vihreät ja valoisat. Ennen kuin näillä niityillä saamme kulkea, meidän on kuljettava vanhan maan kamaralla ja kannettava vakkaamme, jossa siemenet odottavat pääsevänsä hyvään maahan itämään, kasvamaan ja tuottamaan satoa uuteen maahan. Kylvötyö on raskasta ja siinä vierähtävät monet kyyneleet, mutta kotiinpaluu on riemullinen, koska sylissä on runsaat lyhteet.

Ei kommentteja: