maanantai 21. marraskuuta 2016

Köyhyys, vastoinkäymiset ja kiusaukset kasvattavat luonnetta!

"Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?" (Joh. 1:46.)

Natanaelin kysymys Filippukselle tuo esille Nasaretin pahuuden. Jeesus "varttui viisaudessa ja iässä ja armossa Jumalan ja ihmisten edessä", Nasaretissa.

Jumala tietää, että sydämen puhtautta ja luonteen lujuutta ei saavuteta yltäkylläisyyden ja huolettoman elämän keskellä. Tämän tähden Jeesus ei syntynyt kuninkaan linnaan. Hovielämä ei sopinut Jumalan Pojan kasvuympäristöksi.

Köyhyys Jeesuksen kohdalla ei ollut kirous vaan siunaus. Köyhyys piti Jeesuksen nuoresta pitäen ahkerassa työssä. Hänellä ei ollut aikaa viettää elämäänsä joutilaisuudessa. Joutilaisuudessa kasvaa velttoja ihmisiä, joille vastuun kantaminen on tuntematon asia.

Vastoinkäymiset vahvistavat jumalasuhdetta ja riippuvuutta Jumalasta. Kun vastoinkäymisiin suhtautuu oikealla tavalla, ne kasvattavat luonnetta Jumalan tahdon mukaiseksi.

Nasaretissa Jeesus kohtasi jatkuvasti monenlaisia kiusauksia. Kiusausten voittaminen kasvatti Jeesuksen uskoa ja luottamusta Isään Jumalaan ja hän halusi olla jatkuvasti kuuliainen Isänsä tahdolle.

Köyhyys, vastoinkäymiset ja kiusaukset ovat Jumalan sallimia koulutustilaisuuksia, joissa puhtaus ja lujuus voivat kasvaa.

Ei kommentteja: