sunnuntai 6. marraskuuta 2016

"Älä pelkää pieni laumani."

"Älä pelkää pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan." (Luuk. 12:32.)

Maailman luomisesta lähtien elävän Jumalan palvelijat ovat olleet vähemmistönä. Jäännös ja pieni lauma kuvaavat hyvin sitä joukkoa, joka on antautunut Jumalalle kokosydämisesti. Lavean tien kulkijoita on paljon, mutta harvat kulkevat kaitaa tietä.

"Menkää sisään ahtaasta portista, sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monet menevät siitä portista sisään. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja harvat löytävät sen!" (Matt. 7:13,14.)

Lavea tie lumoaa ihmiset luulemaan, että tämä tie tarjoaa sen, mitä he elämältä odottavat. Kaita tie ei ole suosittu, koska ajatellaan, että kaikesta mukavasta pitää luopua ja kieltäytyä. Minulle on sanottu, että elämä menee pilalle, jos lähtee seuraamaan Jeesusta.

Ne, jotka ymmärtävät mihin nämä tiet johtavat, valitsevat oikean tien. Raamatun ja historian tarjoamat esimerkit eri teiden kulkijoista antavat ymmärrystä etsiä oikeaa tietä ja halun pysyä tuolla tiellä. Päämäärä silmien edessä innostaa uskovia kulkemaan Jeesus-tietä, vaikka tie onkin monien kärsimysten ja kieltäymysten tie. Kaidan tien kulkijoita varjellaan ja rohkaistaan Jumalan lupauksilla ja siunauksilla. Tätä tietä ei kuljeta koskaan yksin. Jeesus on joka hetki lähellä, vierellä kulkijana tai kantamassa tiellä kulkijaa, jos hän väsyy liikaa. Myös kanssamatkaajien vertaistuki kannustaa.

Ei kommentteja: