keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Jeesus tekee riivatuista terveitä ja pyhiä!

"Sitten Jeesuksen luo tuotiin riivattu mies, joka oli sokea ja mykkä. Jeesus paransi hänet, niin että mies puhui ja näki." (Matt. 12:22.)

"Silminnäkijät kertoivat heille, kuinka riivattu oli tullut terveeksi." (Luuk. 8:36.)

Riivaajat tekevät ihmisistä pelottavia ja vaarallisia.

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja Pyhän Hengen temppeliksi. Tähän tarkoitukseen meidän tulisi antaa ruumiimme. Valitettavasti syntiinlankeemuksen seurauksena riivaajat ovat etsiytyneet ja päässeet ihmisten sydämeen asumaan. Jeesuksen aikana monet ihmiset olivat riivattuja. Kun ihmiset antautuvat pahan palvelukseen, saatanan voimat lyöttäytyvät ihmisten kanssa yhteistoimintaan. Tästä seuraa hirvittäviä paheita, jotka vaikuttavat ihmisen sisäiseen ja ulkoiseen olemukseen. Ihmisistä tulee kuin paholaisia. Riivaajien ilmeet ja eleet levittävät ympäristöönsä kauhua ja pelkoa. Riivatut ovat henkisesti ja fyysisesti sairaita ja kahlehdittuja, sidottuja pahan tahtoa toteuttamaan.

Ihminen ei pääse riivaajista omin voimin eroon. Tarvitaan riivaajia suurempi voima. Tämä voima on Jeesus Kristus. Jeesuksen käskystä riivaajat poistuvat ihmisistä ja tilalle saapuvat Jumalan parantavat voimat. Kun ihmiset antautuvat yhteistyöhön Jeesuksen kanssa, niin tapahtuu suuria ihmeitä. Riivatut tulevat terveiksi ja vapaiksi kaikista synnin kahleista. Tämän muutoksen saa aikaan vain hän, joka on muovannut ihmisen maan tomusta ja puhaltanut hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Riivatun parantuminen tapahtuu luomisvoiman avulla. Ihminen kokee uudestisyntymisen, kun pahat henget lähtevät ihmisestä pois.

Siellä missä Jeesus kulkee, siellä parantava armon virta luo uutta elämää, ja ihmiset saavat uuden mahdollisuuden todelliseen elämään. Luojan kuvan palautuminen tuo suurta iloa taivaalle ja maan päällä asuvalle Jumalan kansalle. Jeesus haluaa nostaa kaikki ihmiset tuhkasta ja tomusta ja muovata heidät Luojansa kuvan kaltaiseksi. Kaikialla, missä Kristuksen kaltainen luonne kasvaa, siellä iloitaan ja kiitetään Herraa! Jeesus tekee riivatuista terveitä ja pyhiä!

Ei kommentteja: