sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Historian ja tämän päivän Kristus!

"Mutta kun he kuulivat, että Jeesus eli ja että Maria oli nähnyt hänet, he eivät uskoneet." Mark. 16:11.)

Monet Jumalan tekemät suuret asiat jäävät huomaamatta. Historiasta voimme lukea kuinka suuressa pimeydessä ihmiset ovat eläneet ja elävät tänäkin päivänä, vaikka Jumala on ilmaissut tahtonsa ja olemuksensa tuhansin eri tavoin Raamatussa, luonnossa ja palvelijoidensa kautta.

Jeesuksen syntyminen maailmaan jäi monilta huomaamatta. Kirjoitusten ilmoitukset käsitettiin väärin. Niiden tulkinnat johtivat monet harhaan. Jeesuksen ulkoisen olemuksen vaatimattomuus ja hänen elämänsä köyhä tausta estivät monia näkemästä Jeesuksen jumaluuden.

Tänäkin päivänä Jeesuksesta saarnataan paljon. Häneen uskotaan kyllä historiallisena henkilönä, mutta uskotaanko hänen olevan elävä Jeesus, joka on koko maailmankaikkeuden hallitsija, elävä Jumala, meidän Luojamme ja Lunastajamme? Uskotaanko siihen, että hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti? Ja, että tänään auttaa Herra!

Kun Jeesus tulee luoksemme köyhien, sairaiden ja apuamme tarvitsevien ihmisten hahmossa, emme välttämättä huomaa häntä. Jospa Herra antaisi meille näkökyvyn nähdä hänet elävänä, toimivana ja rakastavana Jumalana, joka elää Henkensä kautta keskuudessamme ja joka on persoonallisena iankaikkisena Jumalana tuleva pian takaisin hakemaan omansa taivaaseen.

Olemmekohan me yhtään sen valmiimpia näkemään Herran ja uskomaan häneen, kuin opetuslapset ja kansanjoukko Jeesuksen ensimmäisen tulemisen aikoihin? Tätä voimme miettiä tänään, tulevien juhlapäivien aikana ja ensi vuonna, jolloin Suomi täyttänee 100 vuotta!

Ei kommentteja: