tiistai 15. marraskuuta 2016

Jumala rakastaa orpoja ja leskiä ja pitää heistä huolen!

"Hän on orpojen isä ja leskien puoltaja, Jumala pyhässä asunnossaan." (Ps. 68:6.)

Jumala on kiinnostunut apua tarvitsevista ihmisistä. Raamatussa on paljon orpoja ja leskiä koskevia ohjeita. Heistä pitää huolehtia. Herra on orpojen isä ja leskien puoltaja. Jos ihmiset sortavat puolustuskyvyttömiä ihmisiä, niin Herra panee sen merkille ja näkee väärän kohtelun taivaaseen. Toisaalta, jos annamme vaikka lasillisen vettä janoiselle, niin antaja ei jää palkkaansa vaille.
Lähimmäisen auttaminen on aina oikein, vaikka lähimmäinen olisikin meidän mielestämme hyväksi käyttäjä.

Maailmassa on tällä hetkellä paljon orpoja. Sodat, sairaudet ja luonnon onnettomuudet aiheuttavat paljon kuolemaa. Näiden asioiden johdosta orvot jäävät valittamaan kohtaloaan ja kaipaavat huoltajia, "äitejä ja isiä".  Ne, jotka tekevät näiden hyväksi työtä, ovat Jumalaa lähellä. Myös ne, jotka uhraavat varoja tämän työn tukemiseen, saavat suuren siunauksen.

Orpous ei tule ainoastaan kuoleman seurauksena. Myös avioerojen seurauksena lasten sydämeen jää orpouden ja hyljätyksi tulemisen ahdistukset. Näitä lapsia tulisi myöskin muistaa ja rohkaista.

Sellaiset lapset, jotka äidit ovat hyljänneet syntymän hetkellä ja jotka on jätetty heitteille, ovat suuren avun tarpeessa. Onneksi löytyy ihmisiä, jotka rakastavat lapsia ja ottavat näitä lapsia omiksi lapsikseen.

Tänään saamme turvautua sanaan, joka on kirjoitettu Jer. 49:11: "Jätä orposi minulle, minä elätän heidät, sinun leskesi voivat turvautua minuun."

Jumala elättää ja huolehtii orvoista ja leskistä, kun tuomme heidät Herran luokse. Herra tekee näin hyväsydämisten ja rakastavien ihmisten kautta! Jumala rakastaa orpoja ja leskiä ja pitää heistä huolen!

Ei kommentteja: