tiistai 15. marraskuuta 2016

Jumalan maja asetetaan ihmisten keskelle!

"Sen tähden hän maailmaan tullessaan sanoo: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: "Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu - tekemään sinun tahtosi, Jumala." (Hepr. 10:5-7.)

Ihmiskuntaa ei voitu lunastaa millään muulla tavoin kuin Jeesuksen kautta. Kristuksen esikuvat eivät voineet ottaa pois syntejä. Tarvittiin todellinen uhri, joka poisti synnin kerta kaikkiaan. Jumala valmisti Jeesukselle ruumiin, jossa Jumalan kirkkaus ilmaistiin ihmisille, synti tuomittiin ja lunastushinta maksettiin. Kristus otti vastaan ihmiskunnan alennustilan ruumiin. Tähän ruumiiseen peitettiin Jumalan kirkkaus.

"Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta." (Joh. 1:14.)

Näkymättömän maailman ihmeellinen kirkkaus tuli esille Jeesuksen elämässä, kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Sekä fyysinen valo että hengellinen valo nähdään vain heijastuspinnan kautta. Jeesus on Isän kirkkauden säteilyn täydellinen heijastuspinta.

Paholainen on tuonut maailmaan pimeyden. Kristus on poistanut tämän pimeyden. Kaikki, jotka elävät Kristuksessa, eivät elä pimeydessä, vaan todellinen valo valaisee heidän sydämensä.

Jeesus ei tullut valloittamaan maailmaa väkivallalla eikä myöskään Jumalan arvovallalla, vaan rakkaudella, joka perustuu vapaaseen tahtoon. Jeesus tiesi rakkauden voiman olevan maailmankaikkeuden suurin voima, koska Jumala on rakkaus ja rakkautta ei voi kukaan eikä mikään koskaan hävittää.

Paholainen on yrittänyt ja yrittää katkaista yhteytemme Jumalaan ja taivaaseen, mutta Jeesuksessa meillä on mahdollisuus päästä katkeamattomin sitein yhteyteen Jumalan ja taivaan kanssa. Synti on turmellut maan ja sen asukkaat ja tehnyt maapallostamme surkean kapinallisen planeetan. Jumala ei jätä meitä tähän häpeälliseen tilaan. Lunastustyö on niin täydellinen, että ihminen ja maapallo korotetaan vielä suureen kunniaan Jeesuksen kunnian tähden. Jumalan maja asetetaan ihmisten keskelle.

Ei kommentteja: