keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Jeesuksen kauneus ja kunnia!

"Sinä päivänä on Herran verso oleva kauneus ja kunnia, ja maan hedelmä on Israelin pelastuneille ylpeyden aihe, heidän kaunistuksensa. Niitä, jotka ovat säilyneet Siionissa ja jääneet jäljelle Jerusalemiin, kutsutaan pyhiksi, kaikkia, jotka on kirjoitettu elävien kirjaan Jerusalemissa." (Jes. 4:2,3.)

Uskovia kutsutaan maan päällä pyhiksi, vaikka he eivät ole vielä synnittömiä. Em. teksti toteutuu täydellisesti Jeesuksen takaisintulon yhteydessä, kun vajavaisuus päättyy. Herran versolla tarkoitetaan Jeesusta, jonka kauneus ja kunnia ovat aina täydellisiä. Pelastetut tulevat saamaan hänen kauneutensa ja kunniansa, kun hän tulee.

Raamattua tutkiessaan huomaa, että kaikista sukupolvista pelastuu vain jäännös. Suuri enemmistö kulkee omia teitään, mutta jäännös etsii Herran tietä. Pelastuneita on kuitenkin suuri joukko, koska ihmisiä on syntynyt maapallolle todella paljon n. 6000 vuoden aikana.

"---kirjoitettu elävien kirjaan Jerusalemissa." Tämä ajatus on mielestäni esikuva Karitsan elämänkirjasta, johon on kirjoitettu kaikkien pelastuneiden nimet. Tämä kirja on Uudessa Jerusalemissa, joka on taivaassa, ja joka laskeutuu maan päälle ennen viimeistä tuomiota.

Uusi Jerusalem ja sen tulevat asukkaat ovat silloin Jeesuksen kauneus ja kunnia koko maailmankaikkeudelle.

Ei kommentteja: