perjantai 4. marraskuuta 2016

Herra virvoittaa meitä!

"Sinä olet antanut vaikeita vuosia ja monia ahdistuksen aikoja, mutta yhä uudelleen sinä virvoitat minut, syvyyksistä sinä minut nostat." (Ps. 71:20.)

Synnin tähden elämä ei ole ruusuilla tanssimista. Kaikilla ihmisillä on vaikeita vuosia ja ahdistuksen aikoja. Paholainen ei jätä koskaan ihmisiä rauhaan. Hän aiheuttaa paljon vastoinkäymisiä, erityisesti niille, jotka rakastavat ja palvelevat Jeesusta. Jumala ei aina puutu vihollisen töihin. Hän sallii meille erilaiset koetukset hengellisen kasvumme tähden. Usko ja kärsivällisyys eivät kasva ilman koetuksia. Usko on Jumalaan turvaamista ja luottamista siihen, että mikään asia ei tule elämäämme sattumalta. Kaikella on jokin tarkoitus, kokonaisuutta ajatellen.

Kärsivällisyys kasvaa koetuksissa. Sitä tarvitaan joka päivä monenlaisissa tilanteissa.

Jumalan antama virvoitus tulee meille Herran kasvoista. Kun Herran kasvot ovat suopeat ja rakastavat meitä kohtaan, niin sydämemme virvoittuu. Jumalan sana virvoittaa mielemme, koska hän puhuu meille sanansa kautta. Syvyydet, jotka peittävät meidät aika ajoin, ovat niitä hetkiä, jolloin uskomme horjuu tai näyttää sammuvan kokonaan. Herra nostaa masentuneet, särkyneet ja uupuneet uuteen toivorikkaaseen elämään, kun käännymme rukouksessa hänen puoleensa.

Tällä viikolla uskoni joutui kovalle koetukselle, koska seurakuntamme taloudelliset huolet painoivat mieltäni. Ei ollut muuta keinoa saada uskoa tulevaisuuteen, kuin kääntyä rukouksessa Herran puoleen. Avasin Raamatun ja kääntelin sen lehtiä etsiäkseni jotakin rohkaisevaa. Sitten silmäni pysähtyivät alleviivattuun jakeeseen ja mieleni elpyi ja kiitollisuus täytti sydämeni.

Tämä lohduttava sana löytyy, silmänsä kuiviin itkeneen profeetan, kirjasta.

"Minä virvoitan pappien sielut lahjojeni runsaudella, ja kansani ravitaan minun hyvyydelläni, sanoo Herra." (Jer. 31:14.)

Jumalalla on runsaat lahjat, erityisesti hengelliset lahjat, mutta myöskin kaikki muutkin lahjat, joita tarvitaan olemiseen, elämiseen ja Herran työhön. Jätin huoleni Herralle ja lähdin uskossa suorittamaan omaa palvelutehtävääni. Uskon, että kaikki kääntyy vielä parhaaksemme ja Herra pitää meistä huolen, Hän virvoittaa meitä!


Ei kommentteja: