perjantai 13. marraskuuta 2015

Ylistyskuorot odottavat meitä kuoroharjoituksiin!

"Ja he poistivat vieraat jumalat keskuudestaan ja palvelivat Herraa. Silloin hän ei enää kärsinyt, että Israelilaisia vaivattiin." (Tuom. 10:16.)

Vieraiden jumalien poistaminen elämästämme on tärkeä toimenpide läheisen jumalasuhteen muodostumiselle. Hänen kätensä varjelevat ja tukevat erityisesti niitä, jotka etsivät Herraa koko sydämestään ja haluavat palvella häntä rakkaudesta.

"Kaikissa heidän ahdistuksissansa oli hänelläkin ahdistus, ja hänen kasvojensa enkeli vapahti heidät. Rakkaudessaan ja sääliväisyydessään hän lunasti heidät, nosti heitä ja kantoi heitä kaikkina muinaisina päivinä." (Jes. 63:9.)

Herra ei ole muuttunut. Hän ei ole sivustakatsojan roolissa, kun hänen omansa ovat vaikeuksien keskellä. Nostaminen ja kantaminen keventävät askeleita. Askeleet eivät ole ylivoimaisen raskaat, kun Jeesus kulkee kanssamme. Jos uuvumme liikaa, hän ottaa meidät syliinsä tai hartioillensa ja kantaa meitä. Näinhän lapsiaan rakastava maallinen isäkin tekee.

Ihmisten lunastaminen on kaikkein suurin rakkauden teko maailmankaikkeudessa. Tämä teko on paljastanut ja tulee paljastamaan ikuisuuksien ikuisuuksiin saakka Jumalan rakkauden syvyyden, pituuden, leveyden ja korkeuden. Kun tätä tekoa tarkastellaan mistä suunnasta hyvänsä, se on mittaamattoman suuri ja ihmeellinen. Ristin sanoma on tärkein sanoma, joka meidän tulee ymmärtää kokemusperäisesti, sisäistettynä. Tätä sanomaa meidän ei tule koskaan asettaa elämässämme sivulauseeksi. Sen tulee olla elämässämme ja evankeliumin julistuksessa aina päälauseessa.

Risti innoittaa tekemään runoja, lauluja ja sävellyksiä maan päällä, taivaassa ja uudessa maassa. Kun lunastetut ihmiset esittävät niitä lankeamattomien maailmojen asukkaille, siitä koituu suurta kunniaa ja kirkkautta rakkauden Jumalalle! Ylistyksen suuruutta ei voi silloin millään mittarilla mitata! Ylistyskuorot odottavat meitä kuoroharjoituksiin!

Ei kommentteja: