sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kristuksen ansioiden tähden pääsemme kerran Isämme luokse!

"Sillä, niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh. 3:16.)

Todellinen rakkaus ilmenee uhrauksena toisen puolesta. Kukaan muu ei ole uhrannut toisten puolesta niin paljon kuin Jumala. Jumalan antama uhri Jeesuksessa käy yli ymmärryksemme. Luominen ja Lunastaminen ovat aiheita, joiden kautta Jumala tulee rakkaaksi. Kun nämä aiheet ovat jumalanpalveluksemme keskiössä, niin elämästämme tulee kristuskeskeinen. Jumalanpalveluksella en tarkoita tässä yhteydessä kerran viikossa tapahtuvaa toimitusta kirkossa, vaan sitä elämää jota elämme päivittäin toinen toistemme kanssa arjen keskellä. Jumalanpalveluksesta käsin eletty elämä ei mene hukkaan.

Jeesus tuli maailmaan kertomaan meille kuinka paljon Isämme rakastaa meitä. Hänen sanomansa vastaanotettuna pelastaa meidät hukkumiselta. Kuuntelemalla Jeesusta ja hänen kertomustaan Isästämme Jumalan valtava rakkaus vetää meidät Jeesuksen kautta Isän luokse. Jokainen ihminen maan päällä on isätön ilman Jumalaa. Jeesukseen uskominen pelastaa meidät ikuiselta kuolemalta, joka on ikuinen ero Isästä. Tämä ero on eroista kaikkein kauhein asia. Pelastava, Jeesukseen uskominen, ei perustu tiedolle, vaan kokemukselle. Tieto ilman kokemusta on teoriaa. Tässä tilassa elävä ihminen katselee Jumalan pelastustekoja etäältä. Kun ihminen elää Jumalan pelastusteoissa, hän elää Kristuksessa. Jeesukseen uskominen merkitsee sydämen ovella kolkuttavan Jeesuksen sisään kutsumista sydämemme valtaistuimelle. Sydämen valtaistuimella istuva Jeesus on hyvä hallitsija. Hän pitää meidät Jumalan rakkaudessa.

Kun kiusaukset ja vastoinkäymiset saartava meitä, Jumalan lupaukset vahvistavat uskoamme.

"Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 8:38,39.)

Kristuksen ansioiden tähden pääsemme kerran Isämme luokse!

Ei kommentteja: