lauantai 21. marraskuuta 2015

Pahan kestäminen vaatii kärsivällisyyttä!

Joudumme elämässämme monenlaisiin tilanteisiin. Kaikissa tilanteissa meidän pitäisi tietää, mitä Jumala haluaisi meidän tekevän juuri siinä tilanteessa. Emme tiedä sitä, ellemme rukoile ja kysy Herralta, että mitä hän tahtoisi meidän tekevän.

Jos rakastamme ihmisiä ja otamme riskejä auttaaksemme heitä, teemme varmasti oikeita ratkaisuja. Rakkaus on kaikista maailmassa vaikuttavista voimista suurin. Rakkauden kieli ei tarvitse sanoja, mutta sydäntä ja auttavia käsiä se tarvitsee. Jokainen ihminen tietää ja tuntee, milloin rakkaus koskettaa häntä.

Siellä, missä rakkaus toteuttaa Herran tahtoa, sinne paholainen lähettää agenttinsa aiheuttamaan hämminkiä, vihaa ja vainoa. Nuo hämmentävät lähettiläät voivat olla ihmisten silmissä hyvin hurskaita ja heidän omissa silmissään he kuvittelevat olevansa onnistuneita uskon vaelluksessaan, mutta heillä on pahat ajatukset, paha suu ja kova arvosteleva käytös. Tällaiset ihmiset toimivat hyvin salakavalasti ja peittävät todelliset motiivinsa näennäisen ystävällisyyden taakse. Mitä lipevämpi ihminen on, sitä vaarallisempi hän on. Henkien erottamisen armolahjan avulla Jumala varjelee omiaan joutumasta tällaisten ihmisten uhreiksi.

"Ole tunnollinen tehdessäsi hyvää, kärsivällinen kestäessäsi pahaa, niin olet tielläsi onnellinen ja ylistät Jumalaa joka hetki." (Tuomas Kempiläinen)

Ei kommentteja: