tiistai 27. tammikuuta 2015

Vainojen uhrien muistopäivä

Tänään on vainojen uhrien muistopäivä.

Vaino on syntiinlankeemuksen seuraus. Ensimmäinen vainon uhri oli Abel, jonka hänen veljensä, Kain, tappoi. Vainot ovat jatkuneet tuosta päivästä tähän päivään saakka. Suuret kansanjoukot ovat siirtyneet tästä ajasta iäisyyteen toisen ihmisen tappamana. Suurien vainojen takana on ollut usein vain yksi Paholaisen agentti, joka on pistänyt liikkeelle tappokoneiston, ja monien henki on riistetty julmalla tavalla ilman mitään rikollista syytä. Vainon henki on lähtöisin Paholaisesta. Tänä päivänä maailmassa esiintyy hyvin paljon vainoja. Ihmiset vainoavat toisiaan monista eri syistä. Erilaisuus, uskonto, valtataistelu ja erilaiset ideologiset näkemykset herättävät vihaa ja ovat yleisiä syitä vainoihin. Alkoholi tuo ihmisen sydämestä väkivallan esiin ja vainon tulet syttyvät perheissä helposti ja erityisesti pienet lapset kärsivät.

Vainot loppuisivat nopeasti, jos Jeesuksen sana otettaisiin todesta ja sitä noudatettaisiin.

"Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka vainoavat teitä, että olisitte taivaallisen Isänne lapsia."

"Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni solvaavat ja vainoavat teitä ja valehdellen puhuvat teistä kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Samoinhan vainottiin profeettoja, jotka olivat ennen teitä." (Matt. 5:10-12; 5:44.)

Raamattu antaa meidän ymmärtää, että vainot eivät lopu ennen kuin Jeesus tulee takaisin.

"Voi maata ja merta, sillä Paholainen on astunut alas teidän luoksenne. Hän on suuren vihan vallassa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" (Ilm. 12:12.)

Rukoillaan tänään ja muinakin päivinä vainottujen ihmisten puolesta, että he saisivat elää rauhassa!
Muistetaan myös vainoojia, että heidän sydämensä kääntyisivät Jumalan puoleen, joka on rakkaus ja vihan tilalle tulisi rakkaus!

Ei kommentteja: