maanantai 5. tammikuuta 2015

Salattua mannaa sielullesi!


  
"Katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua kaikkialla, missä kuljet." (1. Moos. 28:15.)

Jumala sanoi nämä lohduttavat sanat yöllisessä unessa Jaakobille, joka oli lähtenyt pakomatkalle omasta kodistaan, peläten veljensä Eesaun vihaa ja kostoa. Jaakob oli hankkinut kepulikonstein esikoisoikeuden ja isänsä lausuman esikoissiunausrukouksen siunaukset. Ellei Jaakob olisi lähtenyt Eesauta pakoon, Eesau olisi varmaan tappanut hänet vihassaan. Kainin ja Aabelin kokemus olisi toistunut uudelleen.

"Kansat pelkäävät Herran nimeä ja kaikki maan kuninkaat hänen kunniaansa, kun Herra rakentaa Siionin ja ilmestyy kunniassaan. Hän kääntyy niiden rukouksen puoleen, jotka ovat menettäneet kaikkensa, eikä halveksi heidän rukoustaan." (Ps. 102:16-18.)

Kaikkensa menettänyt Jaakob sai suuren lohdutuksen, kun Herra kääntyi hänen rukouksensa puoleen ja lupasi olla hänen kanssaan. Jaakob luuli olevansa syntiensä tähden Jumalan hylkäämä ja kiroama elämänsä loppuun asti, mutta tikapuilla edestakaisin liikkuvat enkelit ja Jumalan ilmestyminen uneen ja Jumalan antama lupaus Herran läsnäolosta Jaakobin elämässä, antoivat hänelle toivon ja tulevaisuuden ja uuden mahdollisuuden.

Nyt, kun olemme astuneet uuteen vuoteen, niin tarvitsemme kaikki tämän saman lupauksen.

Kun Jumala ilmestyy meille sanansa kautta ja vakuuttaa olevansa meidän kanssamme, varjellen ja suojellen ja siunaten meitä kaikkialla missä kuljemme, niin ilo ja rauha täyttävät meidän sydämemme ja voimme turvallisella mielellä mennä eteenpäin. Jumalan läsnäolo karkottaa pelon, epävarmuuden, ahdistuksen, masennuksen ja epätoivon. Kaikkensa menettäneet voivat saada uuden mahdollisuuden onnellisen elämän jatkumiseen. Älä koskaan menetä toivoasi! Jumalan rakkaus ja uskollisuus sinua kohtaan ovat suuremmat kuin sinun syntisi ja epäonnistumisesi. Vaikka olisit pettäjä, kuten Jaakob, niin sinäkin voit saada uuden nimen. Uusi nimi liittyy voittoon, kuten Jaakobinkin saama uusi nimi, Israel, liittyi voittoon.

"Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja valkoisen kiven ja siihen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja." (Ilm. 2:17.) Sinun uusi nimesi kerrotaan sinulle taivaassa. Tämä nimi on ikuinen nimesi ja vain sinä ja Jeesus tiedätte tuon nimen todellisen merkityksen. Se on kuin salattua mannaa sielullesi!

Ei kommentteja: