maanantai 12. tammikuuta 2015

Oppitunti muurahaiskeon äärellä on hyödyllinen!


      
"Mene, laiska, muurahaisen luo, katso sen tapoja ja viisastu. Ei sillä ole johtajaa, ei päällysmiestä eikä hallitsijaa, mutta silti se hankkii leipänsä kesällä ja kokoaa ruokansa sadonkorjuun aikana. Kuinka kauan sinä, laiska, makaat, milloin nouset unestasi? Nuku vielä vähän, torku vähän, makaa vähän aikaa ristissä käsin, niin köyhyys käy päällesi kuin kuljeksiva rosvo ja puute kuin aseellinen mies." (San. 6:6-11.)

Muurahaiset ovat pieniä, mutta niillä on paljon voimaa. Muurahaisten yhdyskunnassa ei ole kuhnureita eikä laiskoja. Talvella ne ilmeisesti lepäävät, mutta kesällä ne tekevät ahkerasti työtä. Muurahaisilta opimme muutakin kuin ahkeruutta. Ne ovat taitavia ja sisukkaita ja osaavat tehdä yhteistyötä. Niillä on sama päämäärä, pesän rakentaminen, ruoan varastoiminen ja tulevaisuuteen valmistautuminen on niille tärkeä asia. Suuri keko syntyy pienistä rakennusaineista, jotka kuljetetaan kekoon yksi kerrallaan, usein vaikeissa olosuhteissa. Muurahaiset auttavat toinen toisiaan, eivätkä ne riitele ja tappele keskenään, ainakaan saman keon asukkaat.

Ahkeruus ja sitkeys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Niiden avulla on maailmassa saatu aikaan paljon hyvää, jos nuo avut ovat kohdistuneet hyvän palvelukseen.

Raamatussa on monia esimerkkejä siitä, kuinka Jumala on kutsunut työhönsä ahkeria ja sitkeitä ihmisiä, jotka ovat Jumalan armon avulla saaneet ihmeitä aikaan. Kun ahkeruuteen ja sitkeyteen lisätään suuri usko, Jumalan sana, rukous ja Jumalan voima, niin mikään ei ole mahdotonta!

Muurahaiskeon äärellä pidetty oppitunti on hyödyllinen!

(Kuvat ovat netistä)

San. 6:12-19
 "Kielikuvat ovat ironisia. Kulkeva pahantekijä (VKR) seuraa laiskuria. Heidän asenteensa näyttävät erilaisilta, mutta opetus on sama. Molemmat ovat itseriittoisia. Kumpikaan ei ole kiinnostunut itsensä ulkopuolelta tulevasta opetuksesta. Molemmat seuraavat omaa viisauttaan ja taipumuksiaan. Laiskurit nukkuvat, eivätkä heidän korvansa ja jalkansa toimi, kun taas pahantekijöillä toimivat jalat ja suu, mutta eivät korvat. Lopputulos on sama, molemmat tuhoutuvat." (RS 1/15 s. 18.)

Ei kommentteja: