torstai 6. marraskuuta 2014

Viesti lehdistölle ja medialle

 
Hei lehdistö ja media!

Tässä olisi aineistoa lehtijutulle ja tietoa medialle! 

Raamatunlukumaraton on ainutlaatuinen suunnitelma Kuusamossa lukea Raamattu kannesta kanteen ääneen tauotta koko kansan projektina. Tähän kampanjaan voi osallistua kaikki lukutaitoiset, lapset, nuoret, keski-ikäiset ja ikääntyneet. Myös maahanmuuttajat, ulkomaalaiset ja Kuusamossa sillä hetkellä paikalla olevat, matkailijat. 

Lukeminen onnistuu hyvin pareittain. Esimerkiksi niin, että toinen lukee ensin yhden luvun ja toinen jatkaa seuraavan luvun jne. Sitten jatketaan näin yhden tunnin ajan. Sitten vaihtuu seuraava lukijapari tunniksi jne. Raamattua luetaan läpi yön. Ne, jotka eivät osaa lukea suomea, voivat lukea englanniksi tai omalla äidinkielellään, jos tuovat oman Raamatun mukanaan. 

Tämä on kristittyjen yhteinen hanke, mutta se ei sulje pois niitä, jotka eivät ole tunnustuksellisia kristittyjä. Kaikki, jotka haluavat tutustua Raamattuun, voivat tulla mukaan. 

Raamatunlukumaraton alkaa torstaina 4.12. klo 10 ja jatkuu niin pitkään kuin lukemista riittää. Kampanjaan on varattu 100 tuntia ja sen pitäisi riittää muualla saatujen kokemusten perusteella. 
Yleisö voi tulla Kuusamon Adventtikirkolle kuuntelemaan Raamatun lukua minä vuorokauden aikana tahansa. Lukemista voi kuunnella pienen hetken tai kauemmin. Se on kuulijasta ja hänen aikataulustaan kiinni. Toivottavaa on, että lukijat saapuvat paikalle hyvissä ajoin, että he ovat valmiina ottamaan paikkansa Raamatunlukumaratonin lukijana.
Samaan aikaan järjestetään myös Rukousmaraton Suomen puolesta. Tunnin rukousvuoroissa voi olla rukouspari eli sama pari, joka lukee Raamattua voi siirtyä Rukouspuutarhaan rukoilemaan tunniksi. Voi myös tulla ensin rukoilemaan ja sitten lukemaan Raamattua.

Raamatunlukumaraton on ajoitettu Suomen Itsenäisyyspäivän aikaan, joka on myös adventtiajan alku. Näin toteutuu Presidentti Kyösti Kallion toivomus, joka kehotti Suomen kansaa lukemaan Raamattua. 

Huom. Seuraava lainaus on blogiltani 29.12.2009 kirjoitetun kirjoituksen kohdalta.
"Talvisota oli alkanut 30.11.1939.
Presidentti K. Kallion kehotus Suomen Armeijalle (Jouluna 1939). (Tästä kehotuksesta tulee kuluneeksi tänä jouluna 75 vuotta). Tämä on kortin otsikkona. Kortin oikeassa yläkulmassa on Suomen lippu ja säteilevä risti.

Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan Raamattua. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingoissa ja vainoissa että rauhan päivinä ammentaneet siitä elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudesti luovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset.
"Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä" (San. 14:34).
Kyösti Kallion, allekirjoitus."

Kun luemme Raamattua ja rukoilemme, niin joulun odotukseen tulee hengellinen ulottuvuus muistutuksena siitä, että joulun todellinen sanoma on hengellinen eikä kaupallinen.

Toivottavasti näen juuri sinut lukemassa Raamattua ja rukoilemassa koko Suomen puolesta!

Jos tapahtumaan tulisi 100 paria, eli 200 ihmistä, niin jokaiselle parille tulisi viiden päivän aikana vain yksi tunti. 50:lle parille tulisi kaksi, tunnin vuoroa, 25 parille tulisi 4, tunnin vuoroa.
Paavo Hautala

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Tämän päivän (10.11.2014) Koillissanomissa on juttu Raamatunlukumaratonista tämän tekstin pohjalta.