sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Oi, auta! Pelasta meidät!

"Niin kuin oli Nooan päivinä, niin on oleva myös Ihmisen Pojan tullessa. Niinä päivinä ennen vedenpaisumusta ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. He eivät aavistaneet mitään, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki mukanaan. Näin on myös silloin, kun Ihmisen Poika tulee." (Matt. 24:37-39.)

Elämä ennen vedenpaisumusta oli sekavaa, pelottavaa, luonnotonta ja moraalitonta. Synti oli turmellut ihmisten elämän ulkoisesti ja sisäisesti.  Syömisessä, juomisessa ja naimisiinmenossa ei ajateltu Jumalan tahtoa ja hänen kunniaansa. Jokainen teki niin kuin hänen omasta mielestään oli oikein. Halujen ja himojen hillitseminen oli vieras ajatus. Paheellisuus, hillittömyys ja huvittelu kiehtoivat ihmisiä enemmän kuin Jumalan tahdon seuraaminen. Kun Jeesus tulee takaisin, niin maailma on samanlaisessa tilassa kuin ennen vedenpaisumusta.

Kaikella on kuitenkin Jumalan määräämä raja.

"Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa." (Room. 1:18.)

Jumala on antanut meille totuuden hänen sanassaan. Valitettavasti monet ihmiset ovat vaihtaneet tämän Jumalan antaman totuuden valheeseen ja sanoutuneet irti Luojastaan. Kun ajatukset käyvät turhanpäiväisiksi ja sydämistä katoaa Jumalan valo, niin siitä seuraa pimeyden teot. Pimeyden tekoja rakastavat voivat kehua itseänsä viisaiksi ja ymmärtäväisiksi, mutta Jumalan viisauden näkökulmasta katsottuna he ovat tulleet tyhmiksi.

Saakoon tänään laulamamme Hoosianna-hymni kohota taivaaseen Jeesuksen luo avunhuutonamme, Oi, auta! Pelasta meidät!

Tapiolan Kuoro - Hoosianna - YouTube


Ei kommentteja: