lauantai 8. marraskuuta 2014

Iloitkaa, rukoilkaa ja kiittäkää!

"Iloitkaa aina. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa." (1. Tess. 5:16-18.)

Voiko ihminen iloita aina, kun maailmassa on niin paljon pahaa ja täällä tapahtuu jatkuvasti joka puolella surullisia asioita?  Kaikilla ihmisillä näyttää olevan paljon huolia toimeentulosta, terveydestä ja ihmissuhteiden rikkoutumisen tähden. Mistä ihminen löytää tämän kaiken keskellä ilon?

Nämä kolme tärkeää asiaa, jotka Paavali tuo esille kuvaavat asenteita. Asenteet ojaavat käyttäytymistämme ja valintojamme. Meillä voi olla iloinen elämänasenne, vaikka kokisimmekin vastoinkäymisiä. Rukousmieli seuraa mukanamme, kun ymmärrämme rukouksen merkityksen ja uskomme sen voimaan. Jatkuva rukous liittää meidät läheiseen yhteyteen Jumalan kanssa, joka on kaiken ilon ja voiman lähde. Olemme riippuvaisia Jumalasta. Elämä ei suju hyvin ilman häntä. Kiittäminen joka tilanteessa kertoo jotakin siitä, miten suntaudumme elämään ja niihin kokemuksiin, jotka meille sallitaan Jumalan kaitselmuksen kautta. Kiitollinen mieli vahvistaa monella tavalla terveyttämme kokonaisvaltaisesti. Raamatussa sanotaan, että murtunut mieli kuivuttaa luut.

"Ne, jotka häneen katsovat, säteilevät iloa, eivätkä heidän kasvonsa punastu häpeästä." (Ps. 34:6.)

Jeesukseen katsominen palauttaa kasvoille ilon, jonka paholainen on meiltä riistänyt. Jeesus antaa oman ilonsa niille, jotka uskovat häneen, pyytävät sitä häneltä ja ottavat sen vastaan uskon kautta.

"Olen puhunut teille näistä asioista, jotta minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi." (Joh. 15:11.)

Jeesus on puhunut meille ja puhuu yhä Raamatussa. Hänen sanansa tuo meille hänen ilonsa. Täydellinen ilo voidaan kokea vain hänessä. Taivaassa, jonne olemme matkalla, on ilo loppumaton ja sitä iloa ei himmennä mikään huoli, murhe eikä ahdistus. Kannustakoon taivastoivo meitä kaikkia elämään lähellä Jumalaa ja luottamaan häneen kaikessa!

Ei kommentteja: