maanantai 24. helmikuuta 2014

Pyhä tie vie pyhään kaupunkiin!

Täällä on ollut muutama päivä hiljaista, koska liityin vasta facebookiin. Aika ei riitä kaikkeen. Blogilla haluan kuitenkin syventyä asioihin syvällisemmin kuin fb:ssa.

Tänään kirjoitan joitakin ajatuksia Jumalan tiestä.

"Jumala, sinun tiesi on pyhä. Kuka on jumala, suuri niin kuin sinä, Jumala?" (Ps. 77:14.)

Jumalan tie on pyhä, koska sillä tiellä ei ole syntiä. Ihmisten tiet ovat synnin tahraamia. Jeesus sanoi, ettei kukaan voi kulkea kahta tietä yhtä aikaa ja palvella kahta herraa samanaikaisesti. Synnin ja vanhurskauden tiet ovat kaukana toisistaan. Ihminen joutuu elämässään valitsemaan sen tien, jota hän kulkee. Lavea tie voi tuntua kaikkine houkutuksineen hyvältä kulkea, mutta se tie on päällystetty valheilla ja petoksilla. Vihollinen maalaa kaidan tien ja sen kulkijat synkin värein.

Jumalan tie on pyhä. Tämän tien kulkijat pääsevät osallistumaan Jumalan pyhyydestä, koska Jeesus on tämä tie ja hän pyhittää hänen kanssaan, vaeltavat. Kristus on annettu meille pyhitykseksi.
Kun tulemme valoon ja näemme Jumalan tien puhtauden ja sen ihanan päämäärän, mihin tämä tie vie, niin meille tulee halu luopua valheen teistä. Jumalan pyhällä tiellä ei tarvitse kulkea omin voimin, koska saamme joka hetki turvautua hänen suureen voimaansa. Jumalan suuruuden näkeminen ja kokeminen liittyvät hänen armonsa, rakkautensa ja pyhyytensä kohtaamiseen. Pyhä tie vie pyhään kaupunkiin!

Ei kommentteja: