maanantai 10. helmikuuta 2014

Lohdutuksen Jumala

Jokainen ihminen tarvitsee Lohdutuksen Jumalaa. Epäjumalat eivät ole lohdutuksen jumalia, koska niillä ei ole rakastavaa ja sääliä tuntevaa sydäntä. Pettymykset, epäonnistumiset, vastoinkäymiset ja suuret menetykset vievät ihmisen suruun, jossa hän kaipaa lohduttajaa. Läheisten ihmissuhteiden katkeaminen tai läheisten kuolema tuovat yksinäisyyden tunteen. Yksinäinen kokee turvattomuutta ja epävarmuutta tulevaisuudesta. Näihin hetkiin tarvitsemme erityisesti Lohdutuksen Jumalaa. Monet etsivät lohdutusta vääristä, paikoista. Tämän maailman aarteet, ilot, nautinnot, maine ja kunnia eivät pysty antamaan kestävää lohdutusta. Emme löydä todellista ja kestävää lohdutusta itsestämme, emmekä toisilta ihmisiltä. Todellinen lohdutus tulee meille Lohdutuksen Jumalalta.

Lohdutus on siinä, että meillä on vierellämme joku, joka ymmärtää meitä täydellisesti, auttaa ja hoitaa kipeitä haavojamme. Rakastettuna ja hyväksyttynä ihminen kestää elämän tuomia paineita ja haasteita. Varmuus syntien anteeksiannosta on kaikkein suurin lohdutus, joka antaa ilon ja rauhan.

Tietoisuus siitä, että Jumala on kanssamme, antaa syvän lohdutuksen. Jumalan läheisyys koetaan parhaiten sanan ja rukouksen kautta. Ilman sanaa ja keskusteluyhteyttä Luojamme kanssa meillä ei olisi lohdutusta. Jeesus haluaa tänään tuoda meille lohdutuksen hänen sanansa kautta. Jeesuksen verellä vahvistetut Jumalan lupaukset ovat lohduttavaa lääkettä kaikenlaisiin sairauksiin. Puhuminen Jumalalle ja hänen kuuntelemisensa tuovat meille lepoa ja rauhaa. Lohdutus on olemassa valmiina kaikille ihmisille. Meidän on vain nähtävä se ja otettava se vastaan. Rientäkäämme tänään parantavan sanan, Jeesuksen, luokse, jonka kautta meille tulee sieluamme hoitava lohdutus.

Seuraava kirjoitukseni käsittelee Toivon Jumalaa!

Ei kommentteja: