perjantai 27. joulukuuta 2013

Aloita Uusi Vuosi "puhtaalta pöydältä"!


 
"Meillä on siis, veljet, rohkea luottamus siihen, että Jeesuksen veren kautta meillä on pääsy kaikkeinpyhimpään uutta ja elävää tietä myöten, jonka hän on vihkinyt meille esiripun, oman lihansa, kautta. Koska meillä on suuri pappi Jumalan huoneen haltijana, astukaamme esiin vilpittömin sydämin, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä. Pysykäämme horjumatta toivon tunnustuksessa, sillä lupauksen antaja on uskollinen. Pitäkäämme huolta toisistamme rohkaisuksi rakkauteen ja hyviin tekoihin. Älkäämme jättäkö yhteistä kokoontumistamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehottakaamme toisiamme entistäkin enemmän, kun näette tuon päivän lähestyvän." (Hepr. 10:19-25.)

Huolehtivan rakkauden osoittaminen toinen toisillemme on kaikkien uskovien tärkeä tehtävä. Ne, jotka kutsuvat seurakuntalaisia kirkkoon, tekevät arvokasta työtä lähimmäisten pelastuksen hyväksi. He, jotka tarjoavat kyydin sisarille ja veljille ja tuovat heitä jumalanpalveluksiin, tekevät enkelien kanssa yhteistyötä. Seurakunnan kokouksiin osallistumisen tärkeyttä ei voi koskaan liikaa korostaa. Paavali sanoo, että lopun aikana muutamille tulee tavaksi jäädä pois seurakunnan kokouksista. Tämä tapa voi tulla kohtalokkaaksi pelastuksen kannalta. Jumalanpalvelukset ja rukouskokoukset ovat seurakunnan kaikkein tärkeimpiä kokouksia. Näiden tilaisuuksien laiminlyöminen syystä tai toisesta heikentää uskoamme huomaamattamme. Siunauksien saamiseen ja antamiseen liittyvät Jumalan sekä sisarien ja veljien henkilökohtaiset kohtaamiset. Jumala tuli ihmiseksi kohdatakseen ihmisen. Jumala kohtaa meitä aivan erityisellä tavalla hänelle pyhitetyssä paikassa. Jumalanpalveluspaikkamme voi olla hyvin vaatimaton, mutta Jumalan läsnäolon kirkkaus tekee siitä tärkeän paikan. Yksinäisellä tuo paikka on hänen kotinsa. Eräs yksinäinen sisar kertoi kerran, että hän kokoontuu joka sapatti jumalanpalvelukseen omassa kodissaan. Ajatuksissaan hän kuvittelee olevansa seurakunnan keskellä ja toimii sen mukaisesti. Hän sanoi, että hän toimii näin, koska muutoin hänellä ei olisi viikoittaista säännöllistä jumalanpalvelusta.

Olen kuullut monien sanovan, että muutaman kerran poisjääminen kirkosta, on vaikuttanut uskoon heikentävästi. Välinpitämättömyys ja hengellisen elämän heikentyminen lisääntyvät, mitä useammin olemme poissa jumalanpalveluksesta. Välinpitämättömyys etsii monia syitä seurakunnan tilaisuuksien karttamiseen. Jokaisena kirkkopäivänä meidän pitäisi kääntää katseemme pois itsestämme, ongelmistamme, toisista ihmisistä ja olosuhteista Jeesukseen Kristukseen ja Jumalan sanaan. Jos etsimme syitä siihen, miksi emme halua tänään lähteä kirkkoon, jos kirkkoon lähtemiselle ei ole todella pätevää estettä, niin ne ovat kaikki tekosyitä. Jokainen ihminen tarvitsee tänä aikana paljon rakkautta, valoa, voimaa, toivoa, rohkeutta, luottamusta Jumalaan, kestävyyttä, uskoa, pelastusvarmuutta, Jumalan elämää kantavia lupauksia jne. Näitä kaikkia lahjoja saamme, kun kokoonnumme yhteiseen jumalanpalvelukseen. Näistä kaikista siunauksista jäämme paitsi, jos jätämme yhteisen kokoontumisen. Ei ihme, että Paavali kehotti hyvin hartaasti uskovia kokoontumaan yhteen, tutkimaan Herran sanaa, laulamaan ja rukoilemaan yhdessä. Tämä kehotus on nyt mitä ajankohtaisin, kun näemme Jeesuksen tulemuksen lähestyvän nopeasti.

Eo. heprealaiskirjeen sana kehottaa meitä tulemaan ja "astumaan esiin vilpittömin sydämin, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä."

Olemme nyt päättämässä vuotta 2013 ja aloittamassa Uutta Vuotta 2014. Tehkäämme Herran kanssa luja päätös osallistua vuoden 2014 aikana jumalanpalveluksiin ja muihin tärkeisiin seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin. Tässä on hyvä vinkki hyvästä Uuden Vuoden lupauksesta! Meidän on tärkeä katsoa elämäämme jumalanpalveluksestamme käsin. Jumalanpalvelus on tärkein asia ja kaikki muut asiat tulevat sen jälkeen!

Kuusamossa meillä on huomenna 28.12.2013 klo 11.00 ehtoollisjumalanpalvelus. Kutsun teidät kaikki mukaan päättämään vuotta näin ja pesemään vaatteemme yhdessä ja valkaisemaan ne Karitsan veressä.
On suuri siunaus aloittaa Uusi Vuosi 2014 "puhtaalta pöydältä"!

       

4 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Jotakin kautta tänne tuli eksyttyä, oletko evank. Luterilainen Pappi vai kuulutko johonkin muuhun hengelliseen "ryhmään" ?

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Mette! Olet lämpimästi tervetullut blogini lukijaksi! Avattuani tänä aamuna koneeni, oli ilo lukea viestisi. Toivottavasti blogilleni tulo ei ollut eksymistä, kuten mainitsit, vaan Jumalan johdatusta. On aina ilo huomata uusia lukijoita sivuillani. Toivottavasti käyt toistekin!

Kun luet blogiani vähän enemmän, niin huomaat pian, että Kuulun Kuusamon adventtiseurakuntaan ja olen tämän seurakunnan pastori.

Löydät blogiltani myös henkilökohtaisen todistukseni, josta saat tietää, miten minusta tuli adventisti.

Toivottavasti tämä tieto ei tuota sinulle pettymystä ja herätä ennakkoluuloja niin, että blogini lukeminen pysähtyy tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Hei; Paavo, kirjoituksesi oli pakko tulostaa ja luin sen sapattina raamatuntutkisteluni päätteeksi, koska tutkimme juuri Heb. 10: 19-25. Tämä on ajankohtaista täällä kotimaassamme ja missä vain on "helppoa elämä".
Kehotuksesi uudenvuodenlupaukseen käydä jumalanpalveluksissa tulevana vuotena ahkerasti aion ottaa vastaan.
Tämä kirjoituksesi olisi hyvä myös julkaista seurakuntalehdessämme Nykyajassa.
Kiitos joulukortista ja Siunausta tulevalle vuodelle sinulle ja koko perheellesi. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kirjoitettuani eo. kirjoitukseni, ajattelin, että kaikkien seurakunnan jäsenten olisi hyvä lukea se.
Sinä oletkin ollut, Raija, aktiivinen, kun luit sen srk:n jäsenille Varkaudessa.
Kuulin myös, että eräs srk:n jäsen oli pyytänyt siitä kopiota, ja hän oli antanut sen eteenpäin sukulaiselleen. Näin tieto menee eteenpäin.
Tuo Nykyaika-lehdessä julkaiseminen on hyvä ajatus.