tiistai 24. joulukuuta 2013

Ikuisuudessa ei enää muistella pahaa!


  
"Näinä viimeisinä päivinä hän on puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka kautta hän myös on luonut maailmat. Poika on Jumalan kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on istuutunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa." (Hepr. 1:2,3.)

Lähetin tämän sanan joulutekstiksi kaikille, joille postitin tänä vuonna joulukortin.

Pojan kautta meille on annettu ajallinen elämä ja Pojan kautta saamme myös iankaikkisen elämän. Jeesuksen kirkkautta ja kunniaa on hyvä ajatella myös tänä jouluna. Jeesuksen luomis- ja lunastustyö herättävät meissä suuren rakkauden ja kiitollisuuden Vapahtajaamme kohtaan. Hän ansaitsee palvontamme ja ylistyksemme!

Jeesuksesta säteilevä kirkkaus on armon, totuuden ja rakkauden kirkkautta. Tällä kirkkaudella Herra haluaa valaista sydämemme ja jokaisen kodin tänä jouluna.

Kärsimisensä, kuolemansa, ylösnousemuksensa ja taivaaseen astumisensa jälkeen Jeesus aloitti ylimmäispapillisen työnsä Majesteetin oikealla puolella taivaassa. Saamme nostaa katseemme hänen puoleensa. Maanpäällinen pappispalvelus ja pappisjärjestelmä ovat tehneet tehtävänsä. Tämä järjestelmä tuli tiensä päähän, koska puhdistus on toimitettu, täydellinen uhri on annettu ja todellinen ylipappi on astunut virkaansa taivaassa, taivaan todellisessa temppelissä, jonka on rakentanut Herra itse ja josta maanpäällinen temppeli oli vertauskuva. Tästä tapahtumasta on kulunut aikaa jo 2000 vuotta.

Nyt odotamme Jeesusta takaisin hakemaan omansa taivaaseen. Jeesus noutaa pian kansansa taivaaseen. Maan päälle ei perusteta Jeesuksen tullessa tuhatvuotista valtakuntaa, jossa Kristus hallitsisi omiensa kanssa tätä maailmaa tuhannen vuoden ajan. Jeesuksen kuninkuus ei ole tästä maailmasta. Israelin kansa odotti poliittista Messiasta Jeesuksen ensimmäisen tulon yhteydessä ja tämä sama ajatus toistuu nytkin, kun Jeesusta odotetaan toisen kerran. Ihmiset odottavat Messiasta, joka toisi maan päälle rauhan. Parantaisi ihmisten, sairaudet, lopettaisi, sodat ja antaisi maailmalle leivän ja, yltäkylläisyyden. Tällaiselle Messiaalle Raamattu ei anna tukea.

Pian ilmestyvä häikäisevän kirkas velejeesus tulkitsee Raamatun tekstit niin, että hän saa maailman uskomaan, että Jeesus on tullut Jerusalemiin ja kaikki rientävät hänen luokseen. Velejeesus tekeytyy niin taitavasti oikean Jeesuksen kaltaiseksi, että häntä on mahdotonta erottaa oikeasta ilman Raamatun sanaa. Aistit ja tunteet johtavat harhaan, mutta sana antaa ymmärrystä ja viisautta erottaa oikea väärästä.

Maailma tulee kohtaamaan suuren ahdistuksen ennen Jeesuksen tuloa. Seitsemän viimeistä vitsausta vuodatetaan pian maan päälle. Alkaneet pasuunavitsaukset herättävät nyt ihmiskuntaa valmistautumaan Jeesuksen tulolle. Kun kaikki ihmiset ovat tehneet ratkaisunsa joko Jeesuksen puolelle tai häntä vastaan, niin armon aika päättyy. Tämä aika on ihmiskunnan kohtalon hetki. Jeesuksen tulon jälkeen maa tulee autioksi tuhanneksi vuodeksi, kun Jeesuksen omat viedään taivaaseen ja jumalattomat kuolevat Jeesuksen tulon kirkkaudesta. Kun Jeesus on koonnut enkeleittensä kanssa omansa ja vienyt heidät taivaaseen, niin tänne ei jää ketään muuta kuin paholainen ja hänen enkelinsä ja jumalattomien kuolleet ruumiit, joita ei kukaan hautaa. Tämä maapallo, tyhjänä ja autiona, tulee olemaan paholaisen ja hänen enkeleittensä kotina tuhat vuotta.

Tuhannen vuoden kuluttua uusi Jerusalem, jonka on rakentanut Herra, eikä ihminen, laskeutuu alas taivaasta ja asettuu vanhan Jerusalemin paikalle. Tässä kaupungissa ovat pelastetut yhdessä Herran ja taivaan enkeleiden kanssa. Sitten tapahtuu toinen ylösnousemus, joka on jumalattomien ylösnousemus. Tämä on se hetki, jolloin kaikki maan päälle syntyneet ja täällä eläneet ihmiset ovat yhtä aikaa koolla. Silloin alkaa viimeinen tuomio. Jumalattomat saavat viimeisellä tuomiolla tekojensa mukaisen palkan. Herran omat saivat palkkansa jo Jeesuksen takaisintulon yhteydessä (Hänellä oli palkka mukanaan) ja tuo palkka oli iankaikkinen elämä, joka jatkuu nyt uudesti luodussa maailmassa. Maa luodaan uudesti, kun kaikki paha on ensin poltettu helvetin tulijärvessä (tämä on toinen kuolema). Ikuisuudessa ei enää muistella pahaa. Paha, kuolema ja synti ovat poistettu maailmankaikkeudesta. Suuri rauha, ilo ja onni eivät lopu koskaan. Paha ei nosta päätään toista kertaa. "Missään minun pyhällä vuorellani ei tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra." Ei milloinkaan!

3 kommenttia:

Paavo Hautala kirjoitti...

Lähetin tämän sanan joulutekstiksi kaikille, joille postitin tänä vuonna joulukortin. Lähetin n. 100 joulutervehdystä ja saimme itse 76 korttia ja kirjettä. Lisäksi saimme monia tekstiviestejä, sähköpostitervehdyksiä, puheluja, kaksi joulukukkaa ja pieniä lahjoja. Kiitos kaikille, jotka muistitte. Muistaminen on pieni asia, mutta sillä on suuri merkitys!

Minulle jäi erityisesti mieleeni jouluaaton puhelu Helsinkiin. Soitin inspiraatiosoiton entiselle kuusamolaiselle, joka osallistui tyttärensä kanssa aktiivisesti Kuukkelikerhoon. Menneiden mukavien tapahtumien muisteleminen virkisti valtavasti. Kiitos ystävällisistä sanoistasi!
Hyvää ja turvallista matkaa, kun lähdette tänään Intiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen iloinen, kun sain joulukortin Sinulta/teiltä! Kiitos muistamisesta! Itse laitoin yli 40 joulupostia.Aiheina oli se Markin selviäminen kalkkarokäärmeen puremasta.Lisäksi otin valokopioita kirjasta "Hän antaa enkeleilleen käskyn." Luku "ukkosta kahdeksan aikoihin" on niin puhutteleva, että mm. sitä jakelin. Ym.omasta mielestä sopivaa, hyvän joulun toivotuksin. helenas

Paavo Hautala kirjoitti...

Sinäkin olet muistanut monia joulutervehdyksellä. Nuo kirjoitukset, jotka olet kopioinut ja lähettänyt eteenpäin ovat tuoneet rohkaisua. Jumalan apu vaikeuksien keskellä tuo suuren lohdutuksen ja varmuuden siitä, ettei meitä ole jätetty yksin kipumme kanssa.
Sinulle itsellesi on tullut hyvä mieli, kun olet muistanut ystäviäsi!