keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Saamme levon, kun Herra kulkee kanssamme!


 
"Minä kuljen kanssasi, ja minä annan sinulle levon." (2. Moos. 33:14.)

Herra lupasi olla Mooseksen ja hänen johtamansa kansan kanssa. Mooses tunsi itsensä heikoksi ja yksinäiseksi ja kyseli Jumalalta, että kenet Jumala lähettäisi hänelle avuksi? Mooses rukoili, että Herra neuvoisi hänelle tien, jota pitkin hänen tulisi kulkea. Hän pyysi Jumalaa ilmoittamaan hänelle tien, että hän oppisi tuntemaan Jumalan paremmin. Hän pyysi itselleen ja kansalle usein Jumalan armoa.

Tänä aamuna  klo 7.05 löysin Raamatustani tämän kohdan ja em. sana antoi minulle rohkaisua. Samassa luvussa kerrotaan, että Mooses sai katsella Jumalaa selkäpuolelta. Jumalan selkäpuoli oli niin kirkas, että tämän kirkkauden vaikutuksesta Mooseksen iho alkoi säteillä, kun hän laskeutui vuorelta kansan luo. Mooseksen piti laittaa kasvoilleen suojaksi peitteen, kun hän puhui kansalle.

Jumalan läheisyys kirkastaa kasvot. Me rukoilemme: "Herra kirkastakoon kasvonsa meille"! Hän kirkastaa kasvonsa meille Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta, kun hän saa tulla asumaan meidän kanssamme ja kukemaan vierellämme elämän polkuamme. Jeesus meissä ja me hänessä antaa meille saisäisen kirkkauden ja uskon varmuuden sekä levon. Tällaista lahjaa saamme pyytää Jeesukselta tänä jouluna itellemme ja toinen toisillemme!

Ei kommentteja: