sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Talvisia tapahtumia kotikonnuilla!

Nyt on pitänyt nousta katolle pudottamaan lumia. Työ on vielä kesken, koska lunta on ollut niin paljon, ettei sitä yhdellä eikä kahdella kerralla alas saa. Lumitöitä pitää tehdä kahteen kertaan, koska maahan pudonnut lumi pitää kolata käytävältä pois. Maassa lumi on tiukassa, koska pudotessaan korkealta se iskeytyy tiiviiksi ja kovaksi kinokseksi. Se hyvä puoli tässä touhussa on, että se antaa todellista kuntoilua.

Anne tuli tänään Kajaanista ja toi äitinsä, Irman, meille viikoksi, kylään. Irma täyttää 95 vuotta toukokuussa 2013. Vien Irman viikolla Karpaloon syömään. Toivottavasti hän pitää näkemästään ja toivottavasti kasvisruoka maistuu hänen suussaan hyvältä.

Noutopöydän tammikuun tarjous Karpalossa oli 8,- €. Helmikuun alussa hinta nousi vain 50 senttiä eli se on nyt 8,50 €. Jos hankkii 10 ruokalippua, niin silloin aterian hinnaksi tulee edelleen tuo 8,- €. Nyt meillä voi juoda pakuri-lakritsi teetä. Pakuri on suosittu terveysjuoma. Pakuri on valittu vuoden yrtiksi hyvien terveysominaisuuksiensa vuoksi. Itsekin olen juonut pakuriteetä jo pidemmän ajan ja todennut sen hyväksi.
Tulkaa Karpaloon maistamaan uusia makuelämyksiä jo huomenna. Alkaneen viikon ruokalista vaikuttaa kiinnostavalta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kyselin ,että voiko Karpalosta saada ruoka reseptejä. En vielä ole saanut vastausta. Kovasti kiinostaisi. Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Karpalon kokilla on reseptit päässä ja hän on nyt niin kiireinen, ettei jouda niitä paperille kirjoittamaan. Sitten, kun pidetään kasvisruokakurssit, niin silloin voisi reseptejä saada. Kurssejakaan ei vähään aikaan ehditä pitämään, koska Karpalon henkilökunta ei ole vielä vakiintunut. Kiitos kuitenkin mielenkiinnosta Karpalon ruokia kohtaan. Tervetuloa syömään!

Anonyymi kirjoitti...

Karpalon kokkihan voisi tehdä vaikka kasvisruokakirjan resepteistään jossain vaiheessa...
Pitääkö kokki vai tuleeko joku toinen pitämään kasvisruoka kursseja?
T

Paavo Hautala kirjoitti...

Emme ole vielä suunnitelleet pitää kasvisruokakursseja, ainakaan vähään aikaan. Toukokuun lopussa Kuusamon ETRA ry järjestää jälleen Terveysprojekti Karpalo -kurssin. Kurssi pidetään Loma-Ajakassa, Kuusamossa. Sinne voitte ilmoitautua hyvissä ajoin. Kurssi kestää tiistaista sunnuntaihin. Katso tarkemmat tiedot netistä osoitteella: Terveysprojekti Karpalo ja ilmoittaudu Artolle. Kurssin hinta on 350,- €/hlö. Voin sanoa, että kurssimaksu ei ole kallis, siihen nähden, mitä se sisältää ja antaa.

Terveysprojekti Karpalolla on suunnitteilla Kasvisruoka -kirja.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tänään sain pudottettua lumet katolta. En ottanut kaikkia lumia niin tarkasti kuin viime vuonna. Toivottavasti tänä keväänä ei sada enää kovin paljon uutta lunta.