sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Jumala uskaltaa ja osaa näyttää tunteensa!

Luuk. 19:41 "Ja kun hän tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, itki hän sitä ."
Joh. 11:35 "Ja Jeesus itki."



Jeesus itki Jerusalemin kohtaloa, koska se ei tuntenut etsikkoaikaansa.Etsikkoajan tunteminen on kohtalon kysymys. Yksilöillä, kansakunnilla ja koko maailmalla on oma etsikkoaikansa. Tunnemmeko me sen?
Jerusalemin etsikkoajan täyttyessä alkoivat Jumalan rangaistustuomiot, joita ihmiset eivät voineet tehdä tyhjiksi. Ne päättyivät Jerusalemin täydelliseen tuhoon ja temppelin hävitykseen. Kukaan eikä mikään voinut pysäyttää vitsausten aikaansaamaa tuhoa. Vitsauksissa täyttyi Jumalan viha syntiä ja jumalattomuutta kohtaan.

Maailman etsikkoajan täyttyessä alkavat koko maailmaa koskevat vitsaukset, jotka päättyvät vasta Jeesuksen takaisintuloon. Ilmestyskirjassa kuvataan niitä seitsemänä vihan maljana, jotka kaadetaan Jumalan hyljänneen maailman päälle. Vitsaukset ovat Jumalan tuomiotoimia. Niitä ei voida poistaa. Rukoukset eivät saa vitsauksia loppumaan. Jumala itkee, koska maailma ei tunne etsikkoaikaansa.

Jumalan silmistä vuotavat kyyneleet kertovat meille sen, että meillä on Rakkauden Jumala. Kyyneleet kertovat tunteista. Jumala ei toivo kenenkään kuolemaa. Elämän hävittäminen on Jumalalle outoa. Se tuottaa hänelle surua. Tätä surua on vaikea ilmaista muulla tavoin kuin kyynelillä. Kyneeleet puhuvat enmmän kuin tuhat sanaa. Tiedämme, että monesti vanhempien kyyneeleet ovat muuttaneet lasten elämän ja käyttäytymisen kuuliaiseksi paremmin kuin ankarat sanat tai kuritukset.  Millä tavoin Jumalan kyyneleet vaikuttavat sinuun?

Jeesuksen, Lasaruksen haudalla, vuodattamat kyyneleet saivat hautajaisvieraat sanomaan: "Katsokaa, kuinka rakas Lasarus oli hänelle!" (Joh. 11:36.) Lasaruksen nimen kohdalle me saamme laittaa oman nimemme ja "oli" -sanan kohdalle voimme laittaa sanan: "on". Meidän surumme tiedetään taivaassa. Jumala ei ole välinpitämätön sivusta seuraaja. Hän on koko ajan ajan tasalla ja tietää mitä meille kuuluu. Tieto siitä, että Jumala rakastaa ja välittää meistä auttaa meitä selviytymään koettelemusten keskellä. Vaikeuksia kuvataan harmaana kivenä, joka on kovaa ja läpipääsemätöntä. Usko Kristukseen vie meidät tuon kiven läpi. Evankeliumi on Jumalan voima, joka voi murtaa kallionkin.


Ei kommentteja: