maanantai 25. helmikuuta 2013

"Sotajoukkojen Jumala palaa takaisin ja palauta meidät ennallemme!"

Tänä aamuna otan esille hyvin surullisen tekstin. Tämä on jatkoa edelliseen kirjoitukseen, jossa kerroin Jeesuksen kyynelistä. Kyyneleet liitetään poikkeuksetta kärsimyksiin. Harvinaisempia ovat onnen kyyneleet.

Profeetta Jeremiasta sanotaan, että hän oli itkevä profeetta. Hän itki kansansa kohtaloa ja kirjoitti Valitusvirret, jotka ovat "kyynelten leipää".

"Olet syöttänyt heille kyynelten leipää, olet juottanut heille maljoittain kyyneleitä." (Ps. 80:6.)

Ruoka ja juoma liitetään päivittäisiin tarpeisiimme. Jumala on luvannut antaa meille ruoan ja juoman ajallaan. Jos leipänä ja juomana ovat kyyneleet, niin elämä on silloin "pohjalla" ja ruoka ei maistu. Jumala tuntuu olevan silloin kaukana, ei edes kuulomatkan päässä, saati sitten näköetäisyydellä. "Sotajoukkojen Jumala palaa takaisin! Katso taivaasta ja näe! Ota hoitoosi tämä viiniköynnös ja suojaa taimi, minkä olet kasvattanut itseäsi varten". (Ps. 80:1516.) Psalmista rukoilee kolme kertaa saman rukouksen: "Anna kasvojesi valon loistaa, niin me pelastumme". (Ps. 80:4,8,20.) Jumalan kasvojen valon loistaminen merkitsee Jumalan läsnäoloa. Jumalan läsnäolossa ihminen on levossa. "Kuule Israelin paimen, joka johdat Joosefia kuin lammaslaumaa. Sinä, joka istut kerubien keskellä, ilmesty kirkkaudessa Efraimin , Benjaminin ja Manassen edessä. Herätä voimasi ja tule pelastukseksi." (Ps. 80:2,3.) Kirkastetut Jumalan kasvot ovat ylösnousseen Jeesuksen kasvot. Niiden näkeminen tuo lohdutuksen ja pelastuksen. Saamme luoda niihin katseemme joka päivä ja joka hetki! Näin tulemme autetuiksi!

Ei kommentteja: