tiistai 5. helmikuuta 2013

Kiitollinen mieli tekee pilvisestä päivästä aurinkoisen!

"Kiittäkööt he Herraa hänen hyvyydestään, ylistäkööt ihmeellisiä tekoja, jotka hän on ihmisille tehnyt" (Ps. 107:8.)

"Kiittäkööt he Herraa hänen armostaan ja hänen ihmeistään ihmislapsia kohtaan, sillä hän tyydyttää nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun hyvillä antimilla." (Ps. 107:8,9 RK.)

Meidän tulisi enemmän kiittää Jumalaa saamistamme siunauksista. Usein meillä on pitkä lista pyyntöjä, anomuksia ja esirukouksia, mutta vähemmän kiitosta. Jokaisella on kuitenkin paljon kiitosaiheita, koska Herra jakaa meille siunauksiaan jatkuvasti hyvin runsaskätisesti. Rukoileminen kiittäen on taivaalle mieluista kuunneltavaa. Kun opimme kiittämään elämän perusasioista, niin kiitosaiheita löytyy paljon. Kun tarkkaan mietimme, niin kaikilla asioilla on aina kaksi puolta, hyvä ja huono. Hyvää puolta ei pidä kääntää huonoksi, mutta huonon kannattaa kääntää hyväksi, ainakin mielessä, jos vain suinkin on mahdollista.

Esimerkiksi näin: "Onneksi ei käynyt pahemmin". "Tässä olisi voinut käydä pahemminkin". "Selvisin pelkällä säikähdyksellä". "Tässä oli onni onnettomuudessa". "Onneksi ei tullut henkilövahinkoja". "Kaatuu sitä laivojakin". "Tämä oli minulle hyväksi opiksi". "Kyllä minä tästä selviän Jumalan avulla". "Tämä oli Jumalan sallimus". "Kaikki kääntyy vielä parhain päin".  Tuleeko sinulle mieleen vielä joku muu hyvä ajatus, jolla voi vastoinkäymisen ja koettelemuksen kääntää mielessä hyväksi. Kirjoittaisitko siitä kommentissa?
Kiitollinen mieli tekee pilvisestä päivästä aurinkoisen!

Ei kommentteja: