maanantai 17. joulukuuta 2012

17. JOULUKALENTERI 2012

 
17. Sen tähden pudotin sen tähden.

Oikea kirjain: Y
Oikea avainsana: Ylpeys
Arvattu avainsana, joka ei ole oikea: Yö

Avaimet arvoituksen selvittämiseen löytyvät: Jes. 14:12 (VKR) ja Hes. 28:17 (VKR)

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjain on Y. Avainsana YÖ.
Yön pimeyden tähden pudotin tai kadotin johtotähden.
Terv.S

Paavo Hautala kirjoitti...

Kirjain on oikea ja selitys mainio, mutta avainsana ei ole etsitty. Miettikääpä edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö lauseesta tulla järkevä, kun SEN -sanan paikalle laittaa avainsanan? Kuvassa näkyy mielestäni Ursa Major -tähdistöön kuuluva OTAVA. Onko kuva aito vai onko sitä manipuloitu? Joka tauksessa yksi sen tähdistä näyttää olevan poissa ja löytyy alempana oikealla. Avainsana olisi tässä tapauksessa YKSI ja lause kuuluisi. "Yhden tähden (=vuoksi) pudotin yhden tähden." Tätä mietiskeli yöllä R. S on jo seuraavassa tehtävässä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tämä arvoitus on vähän erilainen kuin edelliset. Tässä arvoituksessa ei etsitä lausetta, ainoastaan avainsanaa, joka selvittää lauseen idean.
1. "sen tähden": avainsana löytyy tästä.
2. "sen tähden": viittaa pudonneeseen tähteen.

Anonyymi kirjoitti...

Heh-heh! Ei auttanut tähtitieteen lyhyt oppimäärä (googlen avulla) ja Iso Karhu. Tässä täytyy olla joku aivan yksinkertainen selitys.
Täytyy miettiä yöllä Manun luontotilalla!

Anonyymi kirjoitti...

Se yksinkertainen ja hauska selitys on seuraava:
S soitti, että nyt hän on keksinyt! Tähtitehtävä liittyy Paavon painonpudotukseen:))

Ylipainon tähden pudotin yhden tähden *)
*)= X
Luimme tästä jopa Koillismaan sanomista, joten ei olisi ihme, että asia olisi tullut myös joulukalenteriin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olipa mielenkiintoisesti ratkaistu arvoitus. Sana: ylipaino, ei kuitenkaan ole etsitty avainsana. En hoksannut tehdä tästä aiheesta arvoitusta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Jos kukaan ei ole arvannut tätä arvoitusta ennen nukkumaanmenoa, niin annan uuden vihjeen.

Paavo Hautala kirjoitti...

Uusi vihje on pääsivulla!

Anonyymi kirjoitti...

Avainsana: ylpeys
Israelin ylpeyden tähden Jumala pudotti eli lähetti maahan kointähden, aamuruskon pojan, Daavidin juurivesan eli Jeesuksen.
R

Paavo Hautala kirjoitti...

Avainsana on Ylpeys ja Y-kirjain on päivän kirjain. Selityksesi on myös mielenkiintoinen, mutta tekstit kertovat jostain muusta asiasta.
1. "sen tähden" / syy on ylpeys
2. "pudotin" / Jumala on pudottaja
3. "sen tähden" / Kointähti
Kointähdellä tarkoitetaan tässä yhteydessä Lusiferia ei Kristusta. Lusiferista käytetään nimeä: "aamuruskon poika". Lusifer-nimi tarkoittaa "valon tuoja tai valon kantaja". Hänestä tuli kuitenkin omien valintojensa tähden pimeyden ruhtinas.
Lusiferin lankeemuksen alkusyynä oli ylpeys ja kateus Kristusta kohtaan. Lusifer nousi tavaassa avoimeen kapinaan Jumalaa vastaan ja jouduttiin lopulta heittämään eli pudottamaan taivaasta pois. Kolmasosa taivaan "tähdistä" pudotettiin pois Lusiferin kanssa.
Kointähti tarkoittaa myös Kristusta, mutta sillä erotuksella, että Kristuksesta käytetään nimeä: "kirkas kointähti". Nyt tämäkin arvoitus tuli ratkaistua.

Paavo Hautala kirjoitti...

Lusiferin asema taivaassa, ennen hänen lankeemustaan, oli korkea. Hän oli kerubi, laajalti suojaavainen. Kuvan tähdenlento ja yö on sopiva esikuva kuvaamaan surullista tapahtumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas. Tällä kertaa ei auttanut nettiraamatun pikakurssi! Olisi pitänyt lukea pidemmälle. Ei olisi arvaukseni voinut mennä enempää pieleen:) Arvelin kyllä alusta asti, että tässä tehtävässä täytyy itse Jumalan olla osallisena eli pudottajana. Asia tuli nyt harvinaisen selväksi. R

Paavo Hautala kirjoitti...

"Kirkas kointähti" mainitaan Ilm. 22:16 VKR (UKR kääntää kirkkaan kointähden sanalla 'aamutähti'. Tässä tekstissä kirkkaalla kointähdellä tarkoitetaan Kristusta.
Myös 2. Piet. 1:19 mainitaan kointähti, tarkoittaen Kristusta.
Hyvä, että asiat selviävät.
Lusiferin (lohikäärmeen) tappiosta kerrotaan Ilm. 12:7-9.
Erehtymisen myöntäminen kertoo nöyryydestä. Nöyryys on ylpeyden vastakohta. Jos Lusifer olisi nöyrtynyt ja tunnustanut erehtyneensä, häntä ei olisi pudotettu taivaasta pois.