lauantai 1. joulukuuta 2012

1. JOLUKALENTERI 2012

 
Tämän vuoden joulukalenterissani etsitään sanomaa. Sanoma on piilotettu arvoituksellisten kirjainten taakse. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on hoksattava jokaisen päivän kummallisesta arvoituksesta se, mikä on kyseisen päivän kirjain. Arvoitus antaa vihjeen kirjaimelle. Sanoma sisältää 24 kirjainta. Helpotan tehtävää siten, että kirjaimet tulevat siinä järjestyksessä kun ne kirjoitetaan. Kommentissa voit perustella, miksi ehdotat juuri määrättyä kirjainta. Hyvää ja mielenkiintoista adventin aikaa kaikille!

1. Ensin heitän kuperkeikan, sitten tuen horjuvaa.

Arvatut kirjaimet, jotka eivät ole oikeita: R, g, u, Q, K, V,

Oikea avainsana: J-kirjain
Oikea kirjain: J

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

R kirjain ja perusteluna aviomiehen visuaalinen tulkinta

Anonyymi kirjoitti...

Kirjainehdotus on g koska 9 kun heittää kuperkeikkaa se on 6 ja se taas tarvitsee tuke muuten se on taas nurin tai on ikiliikkuja !

Paavo Hautala kirjoitti...

Olipa hienoja ehdotuksia ensimmäisen päivän kirjaimeksi. Perustelut olivat hauskoja ja kekseliäitä. Kumpikaan ehdotus ei valitettavasti ollut se, mitä etsitään. Yrittäkääpä uudelleen.

Pisteet ja palkinnot!
Pisteet jakautuvat seuraavasti:
1 piste oikeasta kirjaimesta, 1 piste oikeasta perustelusta ja 24 pistettä sanoman oikeasta ratkaisusta. Yhteensä voi saada 72 pistettä. Pääpalkintona kirjapalkinto! Onnea matkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentista. Ahaa se on sitten u koska pienessä kirjaimessa on tuki mukana ja jolusta puuttuu u! Terveisiä pieksämäeltä

Paavo Hautala kirjoitti...

Pieksämäkeen terveisiä. Arvatkaapa uudelleen, koska kirjain ei ole pieni eikä iso u. Tuesta ei ollut apua tällä kerralla.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan Q-kirjainta.

Anonyymi kirjoitti...

K-kirjain. Tv. Make

Anonyymi kirjoitti...

K

t: vierailija

Paavo Hautala kirjoitti...

K-kirjainta on ehdotettu kahdesti ja Q-kirjainta kerran. Perusteluita ei ollut. Kirjaimet eivät ole oikeita. Yrittäkääpä uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan kirjain V? Se tulee sanasta voltti. En kyllä tiedä miten voltti-ajatus voisi tukea horjuvaa? Kuperkeikka siihen kyllä voisi sopia.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ei ole V-kirjain jota etsitään. Kuperkeikka on jo hyvä alku voltille. Siitä se voltin teko alkaa pienellä lapsella, kun liikkeet ovat vielä muuten horjuvia.

Anonyymi kirjoitti...

J-kirjain. Kun se heittää kuperkeikan, siitä tulee kävelykeppi. Raija.

Paavo Hautala kirjoitti...

J-kirjain on oikea vastaus. Kun J heittää ensin kuperkeikan, niin siitä tulee kävelykeppi ja kävelykeppi tukee horjuvaa. Hienoa Raija. Ratkaisit ensimmäisen arvoituksen. Nyt vain toisten arvoitusten kimppuun. Ne ratkeavat myös, kun vain hoksaa, mistä narusta nykäisee.