maanantai 10. joulukuuta 2012

Kävin tänään Kemijärvellä

Kävin tänään Kemijärvellä lamppuasioilla. Matka meni hyvin. Lähdin aamulla klo 7.30 ja palasin Kuusamoon  klo 16.00. Esitin mukana olleelle sähkömiehelle arvoituksia. Hirvimiesarvoitus ratkesi heti, mutta joulukalenteriarvoitukset olivat vaikeita. Tapasin Kemijärven ABC:llä entisen kuukkelikerholaisen ja hänen miehensä. Heidän poikansa on nyt kerhoiässä.

Ajokeli oli melko tuppurainen. Selvisimme kuitenkin hyvin perille ja lamputkin säilyivät ehjinä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lampusta tulee mieleen hasakit ja se lamppu jossa oli sukka sisällä, oli se hienoa aikaa kun ei ollut sähköä. Öljylamput taas sopii viisaisiin ! Onkohan tuota öljyä itsellään. Tuo kalenteri pistää aivoroput koville, enpä ole arvannut yhtään oikein. Apuva"" riitta

Paavo Hautala kirjoitti...

Mitä tarkoittaa hasakit? Lampun sisällä ollut sukka on erikoinen. En ole nähnyt sellaista.
Maailmassa on hengellinen öljykriisi.

Etkö ole arvannut yhtään kirjainta? Kun olet lukenut toisten oikeat arvaukset, niin onko sen jälkeen arvoitus tuntunut helpolta? Toivottavasti Riitta selvittää vielä, ainakin yhden arvoituksen, tämän vuoden joulukalenterissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hasak oli varmaankin lampun merkki ja siihen pumpattiin ilmaa eli siis öljylamppu ja ilma kaasutti öljyn ja siten lamppu toi valoa, sukka oli taas sellainen verkkomainen ja se meni helposti mielestäni rikki. Polttoaineena paloöljy ja sukan alaosa oli öljyssä ja kastuessan se sitten syttyi tulitikulla, siinä oli aina pitkä lasi ja se ihmetytti lasta, joulu on muistelujen aikaa, toivottavasti muistan oikein riitta

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos perusteellisesta selvityksestä kysymykseeni. Näin sitä oppii uusia asioita, kun on utelias ja tekee kysymyksiä. Saakoon joulumuistelosi virkistää sinua kaikella tavalla!