tiistai 26. kesäkuuta 2012

Puutarhamme tämän kesän kukkia!

















20 kommenttia:

Paavo Hautala kirjoitti...

Tiistaina 26.6.2012 puhdistin suihkulähteen ja laitoin veden lorisemaan klo 18.00.

Anonyymi kirjoitti...

kiito kuvista.ylitarosta terveset, tervesprojektion mennythyvin t.pena

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Pena, kommentistasi. Lämpimät terveiset Ylistaroon. Teillä on siellä varmaan lämpimämpi kesä kuin Kuusamossa. Täällä sadetta riittää ja ilmat ovat vilpoisia.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuin on ihania kukkia teidän pihassa. On kesä ehtinyt jo Kuusamoonkin. Suuri ikävä mulla sinne. täälläkin sadetta piisannut jokaiselle päivälle. Olen käyttänyt sadepäivät shoppailemalla Varkauden ja Leppävirran kirppikset. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Mukava, että pidät kukistamme. Valitettavasti sade ja tuuli ovat tänään riepotelleet hentovarsisia kukkia kovalla kädellä. Nyt tarvittaisiin aurinkoa ja lämpöä sekä tuulen ja sateen loppumista, että ne nousisivat ylös maasta. Kirppiksiltä olet saanut uusia ideoita, toivottavasti pääset toteuttamaan niitä Kuusamossa. Mekin toivomme, että pääsisit tänne pian!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anne ja Paavo perheineen!
Mukava oli katsella kaunista kotipihaanne kuvien kautta. Varmasti riittää rikkaruohojen kitkemistä ja kukkien kastelua päivittäin. Omakotitalon asumisen positiivisia puolia onkin katsella kättensä töitä omalla pihalla. Toivottavasti kukat houkuttelevat perhosia teidän iloksenne. Aurinkoisia kesäpäiviä sinne Kuusamoon teille kaikille.
Porilaisterveisiä Tuulalta ja Katri-Ulrikalta

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Tuula! Kiitos viestistäsi ja tyttäresi terveisistä. Tänä kesänä en ole ehtinyt kitkemään rikkaruohoja juuri ollenkaan. Vettä on satanut niin paljon, ettei kukkia ole tarvinnut kastella kertaakaan. Rakentamisen tähden emme ole laittaneet yhtään purkkikukkaa pihamaallemme. Kaikki kukat kasvavat perennoissa, pensaissa ja puissa. Perhosetkin ovat vähissä, koska on sateista ja viileää. Toivottavasti ilmat lämpenevät pian, koska kesä on lyhyt ja olisi mukava nauttia lämpimistä päivistä. Oletteko te saaneet nauttia aurinkoisista päivistä Yyterin hiekkarannalla?

Paavo Hautala kirjoitti...

Löydätkö minut kukkakuvista?

Anonyymi kirjoitti...

Kulleroiden kuvaamisessa varjosi näkyy hieman, kuvassa, sitäköhän tarkoitit? Toisiks alimmainen ja vasen kuva. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

En ole varma, että onko tuo maitsemasi kohta minusta johtuva varjo, mutta oikean puoleisessa alimmassa kuvassa varjoni näkyy selvästi, pää, käsi ja kamera.

Anonyymi kirjoitti...

Yyterissä olemme Katri-Ulrikan kanssa olleet viikottain muutaman yön kerrallaan, välillä käyden kotona pyykillä ja tiskikonetta käyttämässä. Täällä on ollut paljon aurinkoisia ilmoja, ajankohtaan nähden viileää, mutta sadetta vain sopivasti. Minulla on asuntovaunun terassilla mansikka-amppeli ja viidessä itsekastelevassa altaassa kauniita orvokkeja, kolmessa isossa ruukussa ruusuja ja yksi viininpunainen iso kukka, jonka nimeä en nyt muista. Harmi, kun teilläpäin on kovin sateista ollut, ehkä loppukesä sitten saatte nauttia auringosta, eihän sitä vettä riitä taivaalta koko kesäksi, toivotaan niin. Vaunulla vietämme tasaisesti läpi vuoden aikaamme, talviasuttava vaunu on ihan käytännöllinen. Katri-Ulrika uskaltaa pyöräillä siellä, kun ei ole liikennettä kuin sen verran mitä naapurit vaunulleen ajavat.Viime talvena hän hiihti kovasti. Siellä on hyvä hänen liikkua, turvallista ja kaunis ympäristö.
Kyllä sinut löytää kukkakuvasta kameroineen :)
Lämpimin ajatuksin, Tuula

Paavo Hautala kirjoitti...

Yyteri on minulle tuttu paikka. Olen uinut meressä ja ottanut rannalla aurinkoa ollessani nuori mies. Suomessa merivesi on kuitenkin melko kylmää ja rannalla tuulee aika usein. Sinulla on paljon kauniita kukkia asuntovaunun terassilla. Taidat olla kukkaihminen. Tänään on ollut erityisen hyytävä ilma. Odottelemme lämpimämpiä päiviä ja toivomme niitä koko Suomeen. Hyvää kesää edelleen meri-Poriin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuka tunnistaa alimmaisen kuvan pienet hennot kukat?

Anonyymi kirjoitti...

En tunnista pieniä hentoja kukkia, mutta niiden yläpuolella olevassa kuvassa olen tunnistavani sinun pään, käden ja kameran varjon. Se mielestäni on vasen kuva:)

Anonyymi kirjoitti...

Raija (nimi jäi edellisestä kommentistani pois)

Paavo Hautala kirjoitti...

Tarkoitathan sitä kuvaa, joka on koivukuvasta oikealla? Olen tarkoittanut, että tämä kuva on oikealla. Katsotko kuvaa kuvista päin ja näet, että kuva on vasemmalla? Voin sanoa, että pienet kukat ovat kauniin vaalean siniset. Kuvassa niitä ei erota kovin hyvin sinisiksi, vaan ne näyttävät melkein valkoisilta. Sain eräänä kesänä naapuriltani pienen pehkon tätä kukkaa ja nyt se on levinnyt melko laajalle alueelle. Tämä kasvi on minulle mieluinen. Aila viittasi tähän kukkaan eräässä kommentissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitan sitä kuvaa, jossa takana näkyy ilmeisesti remonttihommiin liittyvä saavi ja oisko lautakasa aivan kuvan vasemmassa yläreunassa. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

No niin! Kyllä olemme samassa kuvassa. Lautakasa on rakentajien jäännöspaloja, jotka ovat hyviä polttopuita. Huomaatko kuinka paljon pienessä omenapuussa on kukkia?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä huomaan omenapuun kukat, ei taida tulla yhtä paljon omenia :) Tulin nyt blogillesi googlen kautta ja valokuvat onkin peräkkäin. Meidän piha on saanut ennätysmäärän kukkia ruukkuihin, kun vietän koko kesän täällä kotinurkilla, niin halusin laittaa kukkasia enemmän. Viime kesänä en laittanut kukkasia paljon, ettei Jouko tarvitse huolehtia kastelusta.
Paistoin tänään sapatiksi nektariinipiirakkaa, johon tuli ruokosokeria ja kookoshiutaleita. Teillä onkin juhlasapatti siellä, kun vietätte Pyhää ehtoollista. Siunattua ja rauhaisaa sapattia teille kaikille. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, samoin sinulle ja Joukolle. Nektariinipiirakka maistuu varmaan hyvältä. Tuo selittikin kuvien arvoituksen. Kuvat eivät näykään kaikille samalla tavalla. Se riippuu näköjään koneesta, miten kuvat sijoittuvat näytölle. Kirsti ja Tea valmistelivat tänään ehtoollisvalmistelut kirkollamme. Laitoin tänään eräriparimainoksen netin kautta Viroon. Voisikohan Virosta tulla joku nuori leirille? Muistetaan tätä asiaa rukouksin!