maanantai 6. helmikuuta 2017

Usko ei tee lakia mitättömäksi, vaan vahvistaa sen!

"Hänelle, joka voi tehdä monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Aamen. (Ef.  3:20,21.)

Ylistys, kiitos ja kunnia Jeesus! Olet suuri rakkaudessa ja voimassa! Sinä olet tehnyt niin paljon meidän hyväksemme ja teet lakkaamatta, joka päivä maailman loppuun saakka! Sinä olet tehnyt ja teet paljon enemmän kuin olemme osanneet edes rukoilla. Sinä näet meidät läheltä ja kaukaa! Kiitos esirukouksistasi, Jeesus, rakas Vapahtajamme! Ne nostavat, kantavat ja pelastavat meidät. Sinä karkotit vihollisen ja hänen joukkonsa taivaasta. Sinulla oli oikeus ja valta tehdä se. Tänäänkin sinä karkotat vihollisen pois meitä kiusaamasta ja vainoamasta. Sinulla on valta ja oikeus tehdä se veresi tähden. Sinun armosi meitä kohtaan on paljon suurempi kuin osaamme ajatella. Sinun lakisi on täynnä rakkautta, kunniaa ja pyhyyttä! En ymmärrä miksi maailma vihaa sinua niin paljon! En ymmärrä, miksi heistä, jotka rakastavat sinua koko sydämestään, tehdään sairaita ja lain rikkojia.

"Tässä on tarpeen pyhien kestävyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja uskon Jeesukseen." (Ilm. 14:12.)

Onko maailma unohtanut tämän Herran sanan?

Jeesus ei ole vapauttanut ihmisiä laittomuuteen. Vapautta ei ole se, että ihmiset saavat ajatella ja tehdä mitä mieleen juolahtaa ja mihin heidän himonsa heidät vetävät. Herra on antanut meille sanansa ja lupauksensa ja lakinsa, joista sielumme saa voiman uskon kuuliaisuuteen ja rakkaussuhteeseen Herramme kanssa. Ei ole ihme, jos maailma on paha ja täynnä laittomuutta, kun hengelliset johtajat ovat syrjäyttäneet Jumalan lain, jonka Pyhä Henki kirjoittaa uskovien sydämeen.

Olemme tulleet aikaan, jolloin Jeesusta tulee korottaa yli kaiken!  Hänen lakinsa on myös julistettava koko maailmalle, että ihmiset tulisivat synnintuntoon ja heidän omatuntonsa heräisi ja parannuksen soveliaat hedelmät alkaisivat tulla esiin kaikkialla maailmassa.

Jeesus sanoo: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan vaan täyttämään. Totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennen kuin kaikki on tapahtunut."

Jeesuksen lain täyttäminen ei tarkoita sitä, että me olemme siitä vapaat. Lain kumoaminen ja poistaminen johtavat ihmiset synnin orjuuteen. Jumalan armo ja rakkaus tekevät laista suuren ja ihanan, suojaavan muurin sielullemme, että pysyisimme alati Kristuksessa ja hänen lakinsa pysyisi sydämessämme. Laki ei pelasta meitä, mutta se varjelee meidät Kristuksessa, että pelastuisimme Hänessä. Laki on kuin vartijaenkeli, joka suojelee meitä paholaisen juonilta.

Hengen vapaus ei merkitse sitä, että vapaudumme laista. Hengen vapaus on vapautta synnin orjuudesta. Laki ei ole syntiä ja sen noudattajat eivät ole sairaita, eivätkä lain orjuudessa eläviä, vaan vapaita Kristuksessa toteuttamaan hänen tahtoaan!

Rukoukseni on, että Pyhä Henki kirjoittaisi Jumalan lain, minun ja kaikkien ihmisten sydämeen, että saisimme elää Kristuksessa ja toinen toistemme kanssa, Jumalan kunniaksi ja lähimmäisille siunaukseksi! Uskonpuhdistus toi esille Uskon kautta vanhurskauttamisen hyvän uutisen. Nyt tarvitaan uskonpuhdistusta, joka toisi esille sen, ettei usko tee lakia mitättömäksi, vaan vahvistaa sen! (Room. 3:31.)

Ei kommentteja: