tiistai 28. helmikuuta 2017

Jeesus kohtaa meidät rikkinäisten ihmisten kautta!

"Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle." (Matt. 25:40.)

Ihmiset tekevät erilaisia pyhiinvaellusmatkoja löytääkseen rauhan sielulleen. Matkat voivat olla pitkiä, kalliita ja vaivalloisia. Matkatoimistot järjestävät matkoja Jeesuksen jalanjäljille Israeliin. Matkoihin osallistuvat toivovat pääsevänsä näin lähelle Jeesusta.

Matkustaminen on kyllä avartavaa ja virkistävää, mutta, jos haluamme löytää Jeesuksen jalanjäljet, niin voimme löytää ne juuri sieltä, missä olemme ja elämme.

"Löydämme hänen jälkensä sairasvuoteitten ääreltä, kurjista hökkeleistä, suurkaupunkien täpötäysiltä kaduilta ja joka paikasta, missä ihmissydämet kaipaavat lohtua. Vaellamme Jeesuksen askelissa, kun toimimme hänen tavallaan." (E.G. White A & O s. 196.)

Jeesus tulee luoksemme apua tarvitsevan lähimmäisemme persoonassa. Vähäisimmät veljet edustavat Jeesusta. Jos laiminlyömme heidän auttamisensa, ja lähetämme heidät pois luotamme, apua antamatta, niin torjumme itse Vapahtajan.

Maan päällä ollessaan Jeesus oli liikkeellä oleva Vapahtaja. Hän oli julkisen toimintansa aikana usein tulossa jostakin tai menossa jonnekin. Matkoillaan hän ei kulkenut apua tarvitsevan ja sitä pyytävän ohitse. Näin tulisi olla myös tänään meidän kohdallamme. Jokainen uskova edustaa Jeesusta. Uskovissa asuva Jeesus pysähtyy kärsivän kohdalla ja ojentaa auttavan kätensä särkyneen puoleen ja voi olla parantamassa ja eheyttämässä rikkinäistä elämää. Jeesus kohtaa meidät rikkinäisten ihmisten kautta!

Ei kommentteja: