sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Jumalan varoituksista vaarin ottaminen tuo siunauksen!

"Kun Jeesus oli varhain aamulla palaamassa kaupunkiin, hänen tuli nälkä. Nähdessään tien vieressä viikunapuun hän meni sen luo mutta ei löytänyt siitä muuta kuin lehtiä. Hän sanoi sille: "Älköön sinusta enää ikinä kasvako hedelmää." Samassa viikunapuu kuivettui." (Matt. 21:18,19.)

Viikunapuussa alkavat hedelmät kehittyä jo ennen kuin niihin tulee lehtiä. Tämä täydessä lehdessä ollut viikunapuu antoi toiveita hedelmistä. Jeesus ei kuitenkaan löytänyt siitä yhtään hedelmää ja hän kirosi sen puun ja se kuivettui juuriaan myöten.

Tämä viikunapuu oli Juudan kansan vertauskuva. Tämä vertauskuva sopii myös tämän päivän ulkokultaiseen kristillisyyteen.

Juudan kansa oli saanut tuhannen vuoden ajan tietoa Jumalasta ja hänen tahdostaan, mutta sanoma ei ollut mennyt perille. He eivät tunteneet messiasta, vaan tappoivat hänet rikollisena. Tähän tekoon olemme kaikki syyllisiä syntiemme tähden ja meillä kaikilla on sama vaara tulla hyljätyksi. Jumalan siunaamista tai kiroamista ihminen ei voi muuttaa. Kohtalomme voi muuttaa ainoastaan se, että otamme vastaan hänet, jonka päälle laskettiin syntivelkamme ja siitä johtuva Jumalan kirous. Jeesus tehtiin kiroukseksi, jotta meidät voitaisiin tehdä siunatuiksi ja siunaukseksi. Kun uskomme Herraan Jeesukseen, niin me pelastumme.

"Älköön sinusta enää ikinä kasvako hedelmää." Tätä Jeesuksen kirousta ei kukaan voi tehdä tyhjäksi.

Samoin kuin kävi Juudan kansalle, käy myös yksityisille ihmisille tai seurakunnille, jos he eivät ota Jeesusta vastaan, vaan hylkäävät hänet ja elävät vain omaksi hyväkseen.

Ulkokultaisuus ja tekopyhyys voivat näyttää silmille kauniilta, mutta näistä ei ole mitään apua pelastusta etsivälle syntiselle. Hedelmä ei kasva kuivassa ja kuolleessa puussa. Herra odottaa nöyryyttä, rakkautta ja armeliaisuutta niiltä, jotka häntä palvelevat. Jos ihminen elää vain itselleen ja toimii ainoastaan omaksi hyväkseen, hän on kuin tuo kirottu viikunapuu, joka on täynnä kauniita lehtiä, mutta hedelmät puuttuvat. Itsekkyys ja omahyväisyys eivät päästä Jumalan Hengen vuodattamaa rakkautta sydämeen ja estävät näin uskon kautta tulevan hedelmän syntymisen, kasvamisen ja kypsymisen. Koko luomakunta elää ja voi hyvin kypsän hedelmän tuottamisen tähden.

Jumalanpalvelus ilman katumusta, uskoa ja rakkautta on turhaa ja aikaa myöten tekee Jumalan armon tyhjäksi ja valmistaa tietä Jumalan tuomiolle. Elämme vakavassa ajassa ja meidän pitäisi kuulla Jumalan ääni ja ottaa hänen varoituksistaan vaari! Jumalan varoituksista vaarin ottaminen tuo siunauksen!

Ei kommentteja: