maanantai 13. helmikuuta 2017

Jumalan hyvyys ja rakkaus tekevät ihmeitä!

"Katso, Herra, puolet omaisuudestani minä annan köyhille ja keneltä olen jotakin kiristänyt, sille maksan nelinkertaisesti takaisin."

Tämän päätöksen teki bublikaanien päämies, Sakkeus, kun hän sai kohdata Jeesuksen henkilökohtaisesti. Jeesuksen kohtaaminen muuttaa ihmisen.

Sakkeus oli tunnettu pienenä rikkaana miehenä, joka asui Jerikossa. Hän keräsi tullimaksuja Roomalle ja siinä samassa hän veti myös "kotiinpäin" ja rikastui toisten kustannuksella. Sakkeus menetti juutalaiset ystävät, koska hän oli kansan mielestä maan petturi ja epärehellinen mies.

Jeriko oli tuohon aikaan kaunis kaupunki. Siellä asui paljon pappeja, koska tämä kaupunki oli erotettu leeviläisille. Roomalaiset sotilaat ja virkamiehet huolehtivat siitä, että suuren kauppakeskuksen liiketoiminnan liikevaihdosta maksettiin Roomalle säädetyt tullimaksut. Tähän tehtävään tarvittiin tullimiehiä eli bublikaaneja. Jerikossa heitä oli paljon. Sakkeus oli näiden tullimiesten johtaja. Sakkeusta pidettiin yleisesti petkuttajana. Juutalaiset eivät rakastaneet häntä.

Jeriko sijaitsee lähellä sitä paikkaa, jossa Johannes Kastaja oli saarnannut parannuksen välttämättömyydestä. Sakkeus oli varmaan ollut kuulijoiden joukossa ja kuullut erityisesti bublikaaneille suunnatun sanoman:

"Älkää vaatiko enempää kuin teille on säädetty." (Luuk. 3:13.)

Jeesuksen osoittama rakkaus ja kiinnostus häntä kohtaan, avasi Sakkeuksen sydämen Jeesukselle. Pyhä Henki uudestisynnytti hänet uudeksi mieheksi. Epärehellisyys vaihtui rehellisyydeksi ja ahneus anteliaisuudeksi. Elämän arvot muuttuivat kokonaan.

Samalla, kun Sakkeus muuttui, muuttuivat myös hänen perhekuntalaisensa. Jeesus sanoi:

"Tänään on pelastus tullut tälle perhekunnalle, onhan hänkin Aabrahamin poika." Sillä "ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia" (Gal. 3:7.)

Jumalan hyvyys ja rakkaus tekevät ihmeitä ja vetävät ihmisen parannukseen ja uuteen elämään!

Ei kommentteja: