lauantai 4. helmikuuta 2017

Pyhälle Hengelle annetut valtuudet mahdollistavat yltäkylläisen elämän!

"Opetuslapset täytettiin ilolla ja Pyhällä Hengellä". (Ap.t. 13:52.)

Jumala täyttää Jeesuksen opetuslapset ilolla ja Pyhällä Hengellä erityisesti silloin, kun evankeliumin julistamista vastustetaan ja Jeesuksen seuraajia vainotaan. Pisidian Antiokiassa kävi näin, kun Paavali ja Barnabas evankeliumin julistamisen tähden ajettiin pois hedelmälliseltä lähetyskentältä.

Pyhä Henki tuo sydämeemme ilon, Jeesuksen ilon. Tätä iloa tarvitaan erityisesti silloin, kun uskovat joutuvat Jeesuksen nimen tähden vainotuiksi. Tämä ilo on peräisin taivaasta. Se mainitaan usein Jeesuksen antaman rauhan yhteydessä. Ilo ja rauha tuovat elämään todellista sisältöä. Jos nämä puuttuvat elämästämme, elämä on raskasta puurtamista ja vailla tarkoitusta.

Kun Pyhä Henki saa kiinnittää sydämemme sanan kautta Kristukseen, niin ilo ja rauha virtaavat sisimpäämme tuoden meille voiman. Voima korkeudesta nostaa meidät vaikeuksien ja koettelemusten yläpuolelle. Pyhä Henki kirkastaa uskoville Vapahtajan, Jeesuksen Kristuksen. Tieto ja kokemus siitä, että tulemme vanhurskaiksi uskon kautta Kristukseen, tuo syntiselle suuren ilon ja vapauden synnin kahleista ja synnin hallintavallasta.

Jeesus iloitsee erityisesti Pyhän Hengen läpimurrosta, koska pelastuneiden joukko lisääntyy ja Jumalan valtakunta vahvistuu. Samasta ilosta, josta Jeesuskin iloitsee, pääsevät osallistumaan Pyhällä Hengellä täytetyt opetuslapset, jotka saavat kokea uskon voittoja epäuskon keskellä!

Tänään on sapatti, joka on ilon päivä! Virratkoon sieluumme paljon iloa ja rauhaa, kun annamme sydämessämme tilaa Pyhälle Hengelle! Pyhälle Hengelle annetut valtuudet mahdollistavat yltäkylläisen elämän!

Ei kommentteja: