torstai 7. huhtikuuta 2016

Sulatusuunin hengellinen sanoma on rohkaiseva!

"Hän istuu ja sulattaa, puhdistaa Leevin pojat, jalostaa heidät kuin kullan ja hopean, niin että he tuovat Herralle uhrilahjoja vanhurskaudessa." ( Mal. 3:3.)

Jumala keskittyy ihmisten pelastamiseen. Se on Jumalan agendan ykkösasia. Tarkka ja vaativa työ tehdään rauhassa. Se on usein istumatyötä. Istumisella kuvataan Raamatussa myös hallitsemista, oikeudenkäyntiä ja tuomiotoimia. Leevin pojilla viitataan papistoon. Kaikki uskovat ovat uudessa liitossa Kristuksen pappeja. Jumala keskittyy puhdistamaan erityisellä tavalla uskovia tänä lopun aikana. Likaiset arvometallit ovat hyödyttömiä. Metallin sisältämää kuonaa ei saada pois ilman kuumuutta ja sulatusta. Silloin, kun kuona saadaan kullasta ja hopeasta pois, niin metallin arvo nousee. Ihmissydän on kuin kovaa metallia ja sen puhdistamiseen Herra käyttää ahdistuksen tulta. Kovasydäminen ihminen ei nöyrry Jumalan edessä. Tämä estää Herran työn. Leevin pojille oli uskottu tärkeä tehtävä Jumalan työssä. Silloin, kun joudumme kuumaan ahjoon meille suotujen ahdistusten kautta, meidän tulisi ymmärtää se Herran armon työksi. Mestari valvoo tulta ja on vastuussa sen seurauksista. Jumala ei polta meitä karrelle, eikä heitä meitä pois arvottomina hylkiöinä. Kun Herra näkee puhdistustyönsä jälkeen meissä oman kuvansa ja Kristuksen luonteen ja hänen vanhurskautensa, niin hän iloitsee ja asettaa meidät rinnalleen siihen asemaan, johon hän on meidät luonut ja lunastanut.

Uhrilahjat, jotka tuomme Herralle vanhurskaudessa, ovat Jumalalle otolliset. Niissä tulee ilmi Jumalan rakkaus ja meidän kiitollisuutemme Herraa kohtaan.

Ei kommentteja: