sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

"Minä olen antanut heille sinun sanasi!"

"Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niin kuin en minäkään ole maailmasta." (Joh. 17:14.)

Nämä sanat on lainattu Jeesuksen viimeisestä rukouksesta, jonka hän rukoili yläsalissa ennen kuolemaansa. Antaessaan seuraajilleen Jumalan sanan, Jeesus antoi paljon. Hän antoi meille sanassa itsensä, voimansa ja auktoriteettinsa. Sanan kautta saamme voiman pahaa vastaan, ravinnon sielullemme, rohkaisun vaikeisiin hetkiin, ilon murheeseen ja toivon tulevaisuuteen. Jeesuksella on iankaikkisen elämän sanat, sillä "On kirjoitettu: "Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta." (Matt. 4:4.)

Sanassa Jeesus antoi meille kaiken, mitä me tarvitsemme. Sanasta eläminen ja sanassa eläminen suojelee meidät maailmalta, synniltä, siltä vihalta, jonka paholainen on tuonut maailmaan. Sanaan turvautuva turvautuu Jeesukseen. Tämä on paras turva kaikissa tilanteissa. Jeesus turvautui myös sanaan ja vetosi siihen kaikissa kiusauksissa ja voitti paholaisen. Jeesus tiesi, että sanan voima varjelisi hänen seuraajansa, hänessä, kaikkina aikoina. Me tarvitsemme Jumalan sanan joka päivä. Älkäämme antako kenenkään tai minkään ottaa meiltä pois Jumalan sanaa. Jos sana on hukassa, meidän tulisi etsiä se. Sen tulisi olla sydämissämme, kodeissamme, kouluissamme, eduskunnassa, hallituksessa jne. näkyvällä ja keskeisellä paikalla, valmiina vastaanotettavaksi ja seurattavaksi. Sana, ja kaikki mitä se sisältää, on meitä varten tänäkin päivänä. Pitäkäämme siitä lujasti kiinni ja kiittäkäämme siitä Herraa!

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos jälleen rohkaisevista sanoista.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Ari! Siunausta elämääsi!