maanantai 11. elokuuta 2014

Sanan kautta opimme tuntemaan vapauttavan totuuden!

"Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle." (Joh. 14:21.)

Nämä Jeesuksen sanat ovat tärkeitä sanoja. Jeesus lausui ne viimeisellä ehtoollisella, ennen kärsimystään ja kuolemaansa.

Jeesuksen sanojen ja käskyjen rakastaminen ja pitäminen liittävät uskovat Jeesukseen ja toinen toisiinsa rakkauden sitein. Jeesuksen, Isän ja Pyhän Hengen tunteminen syvenee Jumalan rakkauden sanojen kautta. Pyhä Henki opettaa ja muistuttaa meitä kaikesta, mitä Jeesus on sanonut ja tehnyt. Jeesuksen pelastavat, puhdistavat ja luovat sanat ovat Raamatussa. Ne ovat Isän sanoja, jotka pystyvät pelastamaan kenet tahansa. Jumalan lupaukset täyttyvät siellä, missä niihin uskotaan! Jokaisessa Jeesuksen käskyssä on hänen rakkautensa voima, uudesti luova voima, joka tekee Jeesukselle tilaa sydämessämme. "Ilman häntä emme voi mitään tehdä".

Tänä päivänä tarvitsemme Isän sanoja, jotka pitävät meidät oikealla tiellä. Valheen isä yrittää täyttää maan valheen sanoilla, niin, etteivät totuuden sanat tavoittaisi ihmisten sydämiä ja johtaisi heitä taivaan tielle ja pitäisi heitä sillä tiellä. Eksytyksen henki on vahva henki. Sen lumouksesta ei kukaan selviä omin voimin. Valheen sanoilla Adam ja Eeva eksytettiin pois Isän sanojen vaikutuspiiristä. Valheen sanat kuulostavat lumoavilta, koska ne ovat verhottuja. Rakkaus ja mystiikka ovat yhdistelmä, joka kiehtoo ihmistä yhtä paljon tänään kuin paratiisissa. Maailmassa on paljon petosta, joka on verhottu valherakkauteen, mystiikkaan ja valheherätykseen. Mystiikka sitoo ihmisen mielen meitä suurempiin voimiin. Tästä johtuu, ettemme pääse sen lumouksen vaikutuspiiristä eroon omin voimin. Tarvitsemme Vapahtajan, joka on Jeesus Kristus ja Hänen lähettämänsä Pyhä Henki. Tarvitsemme Jeesuksen sanat ja kaikki Hänen käskynsä, joiden kautta opimme tuntemaan vapauttavan totuuden.

Ei kommentteja: