torstai 28. elokuuta 2014

"Älkää pelätkö!", on Jumalan rohkaiseva sana meille, tänään!

Todelliseen yhteyteen ihmisten välillä tarvitaan rakkautta ja totuutta. "Rakkaus ilman totuutta on sokea ja totuus ilman rakkautta on hedelmätöntä." (RS s. 3/14 s. 58.)

Jeesus rukoili ennen poismenoaan seuraajiensa keskuuteen yhteyttä. Hän rukoili sitä neljä kertaa. Minulle tulee tästä mieleen maan luku, jota neljä ilmansuuntaa kuvaavat. Yhteyttä tarvitaan kaikkialla maailmassa: pohjoisessa, etelässä, idässä ja lännessä. Uskonto, joka tuomitsee muut ja vainoaa toisinajattelevia, ei ole Jeesuksen opetuksen mukaista uskontoa. Rakkauden ja totuuden tuoma ykseys kirkastaa Jumalan nimeä ja todistaa maailmalle Jeesuksen pelastavasta ja muuttavasta voimasta. Itsekkyys, tuomitseminen, kilpailuhenki, valtataistelu, viha ja vaino kadottavat ihmisten väliltä luottamuksen. Luottamuspula avaa ovet pahoille voimille, jotka nostavat esille väkivallan. Väkivallan seurauksena kärsimys ja kuolema tuovat suuren tuskan ja ahdistuksen. Kuvat, joita media välittää eri puolilta maailmaa silmiemme eteen, lisäävät pelkoa ja kauhua kaikkialla maailmassa. Johannes Kastajan kohtalon jakavat monet kristityt tänäkin päivänä. Jumalan työtä ei kukaan ihminen voi kuitenkaan estää eikä lopettaa. Herra vie oman työnsä päätökseen maailmassa. Hänellä on tuhansia keinoja, joista me emme edes tiedä mitään, miten Herra päättää työnsä maailmassa. Vaikka ennen Jeesuksen tuloa maailma on lopulta kaaoksen tilassa, niin Herra hallitsee sitä kaiken yläpuolella.

Ennen kuin Jeesus tulee takaisin, niin hän kuvaa millainen tila maailmassa silloin vallitsee.

"Ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä kohtaa maanpiiriä, sillä taivaiden voimat järkkyvät." (Luuk. 21:26.) 

Vaikka taivaiden voimat ja paholaisen riivaamat ihmiset järkyttävät maata ja maan päällä eläviä ihmisiä, niin Jeesuksen omien ei kuitenkaan tarvitse pelätä mitään pahaa. Ruumiin tappaminen ei voi riistää Jeesuksen seuraajille luvattua iankaikkista elämää Kristuksessa.

"Älkää pelätkö"!, on Jumalan rohkaiseva sana meille, tänään!

Uskonsa tähden vainotuille kristityille rohkaisun sana Jeesukselta: "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö." (Joh. 14:27.)

Ei kommentteja: