torstai 24. huhtikuuta 2014

Tänään on lauman kokoamisen ja siteiden vahvistamisen päivä!

               
"Älkää peljätkö älkääkä arkailko tätä suurta joukkoa, sillä sota ei ole teidän, vaan Jumalan." (2. Aik. 20:15.)

Maailmassamme on kaiken aikaa sotatilanne, näkyvä ja näkymätön. Näkymättömät pahan joukot piirittävät meitä joka hetki ja yrittävät syöstä meidät turmioon. Jumalan joukot ovat vahvemmat kuin paholaisen joukot. Tämän ymmärtäminen ja Jumalan sotajoukkoihin turvautuminen karkottaa sydämestämme pelon. Jeesuksen voitto pahan voimista on niin täydellinen, ettei kenenkään hänen puolellaan olevan tarvitse pelätä häviämistä.

"Uskokaa Herraan, Jumalaanne, niin te olette hyvässä turvassa, ja uskokaa hänen profeettojansa, niin te menestytte." (2. Aik. 20:20.)

Usko on Jumalan lahjoista vahvin. Se merkitsee Herran vahvoihin käsivarsiin luottamista ja turvautumista. Pelastavan uskon perustus lepää Kristuksen työssä meidän puolestamme. Elämä Jeesuksen uskon varassa nostaa, kantaa ja pelastaa. Usko Jeesukseen ja Jeesuksen usko antavat meille niin vahvat suojavarustukset, etteivät mitkään vihollisen voimat voi tuhota meitä. Heikosta ihmisestä tulee väkevä ja voittamaton sillä hetkellä, kun hän tarttuu uskon käsivarrella Kristuksen vahvaan käteen.

"Uskon voimalla he kukistivat valtakuntia, pitivät yllä oikeutta ja pääsivät näkemään lupausten täyttymisen. He tukkivat leijonien kidat, sammuttivat roihuavan tulen ja välttivät miekaniskut. He olivat heikkoja, mutta he voimistuivat, heistä tuli väkeviä sotureita, he työnsivät takaisin vihollisen joukot." (Hep. 11:33,34.)

Jumala lupaa antaa kansalleen menestystä, jos se uskoo Herran sanansaattajiin eli Jumalan valitsemiin profeettoihin, joilla on sana Herralta. Herran sanan kautta oikeat profeetat haluavat vahvistaa uskovien siteitä Kristukseen niin, että yhteys Jumalan ja hänen kansansa välillä olisi täydellinen. Lunastustyö tähtää täydelliseen yhteyteen Jumalan ja luotujen kesken. Lopun aikana meillä on kuitenkin suuri vaara joutua väärän profeetan johdatettavaksi. Kuvatessaan maailman tilaa lopun aikana Jeesus ensimmäiseksi varoitti vääristä profeetoista, jotka eksyttävät monet. Väärät profeetat johtavat harhaan ja saavat aikaan hajaannusta. Lauman hajoaminen tarjoaa leijonalle helpon saaliin. Lauman tiivis yhteys suojelee sitä pedoilta. Paimenen on helpompi suojella ja puolustaa tiivistä laumaa kuin hajalla olevaa.

Tänään Herra haluaa vahvistaa rakkauden siteitä itsensä ja meidän välillämme ja lisätä uskoa Häneen kaikissa tilanteissa. Tänään on lauman kokoamisen ja siteiden vahvistamisen päivä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pajon on voittoja saatu Herran armeijassa ja tänään taas voitto on varma Jeesus, kun johtaa uskolla maailma valloitetaan joku on sanonut ja tämä on meidän ilomme kun tiedämme, että sielun vihollinen on häviäjä ja synti tulee erään kerran katoamaan ja Herra tulee hallitsemaan Jerusalemista maan kansoja ,,ysävät kiitetään tästä ajasta jo nyt ollaan kiitollisia, kun saamme tastella uskon puolesta Herran kanssa ,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Keijo, kommentistasi. Uskon voitot epäuskon keskellä rohkaisevat jatkamaan!