lauantai 3. heinäkuuta 2010

Hossan retki oli mukava kokemus

Kiitos Marjatta ja Juha Ollikaiselle, kun järjestitte meille tänään virkistävän mökki-illan Hossassa. Kesämökkinne on kauniilla paikalla. Raikas tuuli vaikutti siihen, ettei hyttyset olleet lainkaan kiusana. Rane nautti olostaan myös erittäin paljon. Poislähdön aikana Rane vitkasteli autoon menemistä. Se ei olisi vielä halunnut lähteä kotiin, koska sillä oli niin mukavaa järven rannalla.

Nyt uskaltauduin veteen oikein kunnolla. Talviturkki tuli heitettyä pois karvalakin kera. Vesi oli yllättävän lämmintä. Kävin uimassa kolme kertaa.

Grillimajassa oli lämmin tunnelma ja eväät maistuivat hyviltä.

Rannalla näin pienen kauniin sinisen kukan, jota en ole aikaisemmin nähnyt. Katsoin Otavan värikasviosta, että mikä on tämän kasvin nimi. Löysin etsimäni. Kasvin nimi on: Pinguicula vulgaris eli Sininen yökönlehti. Kasvi on jokseenkin yleinen. Harvinaistuu etelässä ja on etelässä jopa uhanalainen, eli sukupuuttoon kuolemassa. Katsokaapa netistä, niin näette kuinka kaunis tämä hentoinen orvokin näköinen kukka on.
Sanoin Juhalle, että hän varjelisi kasvia huolella, ettei se katoaisi kasvupaikaltaan.

Kotiintuloreitti oli nyt paljon suorempi, kuin tulomatkamme mökille, koska emme ajaneet harhaan. Navigaattorimme ei tunnistanut osoitettanne, koska etsimme sitä Suomussalmen Hossan kohdalta. Olisi pitänyt etsiä Kuusamon osoitteista. Nyt reitti on tullut tutuksi ja tiedämme, että osa Hossaa kuuluu Kuusamon puolelle.

Tulomatkalla pysäytin autoni metsätiellä otin tien ojasta punaisen kiven muistoksi, koska kiven ottaminen mökkinne rannasta unohtui.
Hossan retki oli mukava kokemus!

Kiitos lahjastanne Eräriparille! Se oli suuri yllätys ja tuli tosi tarpeeseen! Jälleen kerran sain kokemuksen siitä, että Herra pitää huolen nuorisotyöstä. Nuoret ovat Herralle rakkaita ja tärkeitä ja heidän hyväkseen tehty työ on kallisarvoista. Kuin piste iin päälle oli Vaasasta tullut puhelu eräältä äidiltä, joka ilmoitti hänen 16-vuotiaan poikansa, Mikaelin, halusta tulla leirillemme. Muistimme Mikaelia iltarukouksessamme ja pyysimme hänen elämälleen siunausta ja johdatusta. Tervetuloa Mikael leirille! Odotamme sinua ja kaikkia muitakin. Leirimme alkaa ensi perjantaina 9.7. ja vielä ehtii mukaan muitakin nuoria. Jos olet kiinnostunut tai tiedät jonkun nuoren, joka haluaisi tulla leirille, niin toimikaa ripeästi ja ilmoittautukaa minulle.

Ei kommentteja: