tiistai 1. kesäkuuta 2010

Matkalla 27.-31.5.

Torstaina 27.5. lähdin matkalle Jyväskylään. Torstaina ajoin peräkärryn kanssa Kajaaniin. Olin yötä Annen kotona ja perjantaiaamuna 28.5. lähdin Jyväskylään. Saavuin Jyväskylään n. klo 16.15. Viiden jälkeen olin saanut pystytettyä myyjäispöytäni Paviljongin näyttelytilaan. Olin varannut kaksi pöytää. Myin tuotteita kesän leirin hyväksi ja Karpalon hyväksi. Vaikka myyntiaika oli lyhyt (perjantai-ilta ja sunnuntai aamupäivä) myyjäistulokseni oli silti ilahduttavan suuri (528,10 e). Sapattina "kauppani" oli kiinni. Silloin sain keskittyä hengelliseen ohjelmaan. Juhlien motto oli: "Aika herätä". Aihe oli koskettava ja ajankohtainen. Herätyspuheet ovat aina ajankohtaisia ja niitä tarvitsevat kaikki ihmiset. Hengellinen väsymys ja uni valtaavat mielemme hyvin helposti ja tarvitsemme herätystä. Paholainen on kuin "hypnotisoija", joka hypnotisoi meidät uneen. Tästä syvästä unesta meidät voi herättää vain Jeesus, Pyhän Hengen ja sanan kautta. Henkilökohtaiset todistukset ovat aina rohkaisevaa kuultavaa. Näin oli tälläkin kerralla. Syvällistä Raamatun opetusta olisi saanut olla minun mielestäni enemmän.
Kesäjuhlille oli saapunut runsaasti väkeä eri puolelta Suomea. Tapasin paljon tuttuja ihmisiä.
Tapasin myös nuoren kihlaparin, jolle pidin avioliittoon valmistavan tilaisuuden. Nuoret olivat tutkineet huolella aiheeseen liittyvää materiaalia ja vastailleet moniin kysymyksiin, ja näiden vastausten johdattamana pääsimme syvälliseen ja rakentavaan keskusteluun. Kaikkien avioliittoon aikovien olisi tärkeä käydä ko. parisuhdetta vahvistava aineisto läpi. Siitä on konkreettista hyötyä tulevia päiviä varten. Vihin tapaamani nuoret heinäkuussa Oulunsalossa, meren rannalla, jos Herra suo.

Jyväskylässä peräkärryyni kertyi melko paljon kirpputoritavaraa. Kuormani tuli täyteen, kun kävin hakemassa Kalevi Kolun hienoja pajutöitä Äänekoskelta. Kalevi kantoi varastostaan anteliaalla kädellään erittäin taidokkaasti tehtyjä pajutöitä. Kiitos Kalevi! Kolun pihassa oli suuria pajutöitä, hirviä, poroja ja kirahvikin. Ne eivät kuitenkaan kärryyni sopineet. Mutta pieni aasi, valkohäntäpeura, karhu, vesilintuja, kaloja, possuja, koreja, enkeleitä, kukkia ja kenkiä mahtui.
Saavuin Kuusamoon maanantaina 31.5. noin klo 16.00.
Kun laitoin pajutyöt peräkärrystäni kirkon pihalle, niin ohikulkevat ihmiset kiinnostuivat niistä ja halusivat ostaa niitä heti.

Suomen luonto on nyt kukkeimmillaan. Maisemat ovat kesäisen kauniita.
Kiitos Herralle varjeluksesta ja johdatuksesta matkan aikana.
Juhlien jälkeen alkoi Toivonlinnassa missioleiri. Tämä leiri jää minulta nyt väliin.

Ei kommentteja: