lauantai 26. kesäkuuta 2010

Juhannusaattona ensimmäinen liputus ja sukupuun istutus

Eilen oli lämmin ja aurinkoinen juhannusaatto. Ilma ei olisi voinut olla enää parempi. Saimme nauttia laivaristeilystä Kuusamojärvellä. Olimme tilanneet Terhon ja Heikin firmalta vesiseikkailun, joka oli virkistävä kokemus. Virransalmen mökillä lämmin juhannussauna otti meidät syleilyynsä. Anne oli rohkea ja heitti talviturkin uimalla vilpoisessa Kuusamojärvessä. Mikael oli toiseksi rohkein, koska hän kastautui vedessä polviin asti. Jessicakin oli rohkeampi kuin minä, koska hän kasteli jalkojaan syvemmälti kuin minä. Minä kastelin vain varpaani ja totesin, että vesi on edelleen liian kylmää uimiseen. Odotan vesien lämpenemistä.

Jännitys kohosi iltaa kohden, koska saimme nostaa lipun salkoon ensimmäistä kertaa kotimme pihalla. Nostimme lipun Annen kanssa yhdessä ja Terho otti tilanteesta valokuvan. Lipunnostoa ennen istutimme sukupuuksi hopeakuusen. 80 cm:n korkuinen terhakka hopeakuusen taimi on nyt juurtumassa paikalleen 4,30 metriä lipputangosta länteen päin. Istutuksen jälkeen pidin pienen puheen, jossa toivotin Hautalan suvulle onnea ja menestystä. Hautalan korvesta tuomani koivun taimi on nyt 60 cm:n korkuinen. Sen kasvupaikka on talomme koillisen puoleisessa kulmassa, lähellä Ranen koppia.

Tarkoitukseni oli istuttaa sukupuu vasta sukutapaamisen yhteydessä heinä-elokuun vaiheessa, mutta puutarhurin neuvon mukaan päätin istuttaa puun jo nyt, juhannusaattona (25.6.2010 klo 18.00), että puu ehtisi juurtua hyvin ennen talvea. Sukutapaamisen yhteydessä voimme laittaa puun juurelle muistolaatan.

Tervetuloa kaikki Hautalan sukuun kuuluvat katsomaan näitä puita noin kuukauden kuluttua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laivaristeily oli kyllä mukava ja virkistävä kokemus, täytyy koittaa uudelleen taas joku kerta :) meillä meni matka ouluun hyvin ja jessica jatkaa touhujaan täällä päässä. Sukupuu sai hyvän paikan ja kasvaa varmasti isoksi ja jykeväksi kunhan aikaa kuluu..oli kiva viettää juhannus kotona ja tulemme taas uudestaan kun sen aika tulee. :)

terveiset oulusta!

T.Suvi,Toni ja Jessica

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos nuorille kommentistanne. Hyvin pääsitte perille Timon kyydissä. Kiitos myös viimeisestä!
Suvilla onkin pian syntymäpäivä (12.7.)Täytät 22 vuotta. Onnea ja siunausta jo etukäteen. Toivottavasti silloin on aurinkoinen ja lämmin sää kuten syntymäpäivänäsikin Kemi-Torniossa.
Tulkaa sitten heinäkuun lopulla juhlaan!
Sanokaa Heidille ja Timolle terveisiä!