torstai 17. kesäkuuta 2010

Juhannussiivouksen aika on tullut!

Jos silmäämme lentää pienikin roska alamme räpyttää silmiämme tiuhaan tahtiin. Tämä refleksi on elimistön suojautumiskeino. Silmiin kerääntyy heti runsaammin "kyyneleitä", joiden mukana elimistö pyrkii työntämään tunkeilijan ulos. Elimistö pyrkii kaikin tavoin vapautumaan vieraista aineista.

Ympärillämme "lentää" kaiken aikaa likaa, roskaa ja törkyä. Ajattelen asiaa nyt hengellisestä näkökulmasta. Silmien kautta sieluumme tunkeutuu helposti monenlaisia pahoja asioita, jotka saastuttavat sydämen. Jobin toteamus silmien kanssa tehdystä sopimuksesta on mielenkiintoinen ja varteenotettava ajatus. Sopimus on aina tietoinen tahdon ratkaisu. Voimme pyytää Herraa asettamaan vartijan silmillemme yhtä hyvin kuin suullemmekin. Jeesus sanoo, ettei ihmistä saastuta se mikä menee hänen suustaan sisään, vaan se mikä tulee hänen suustaan ulos. Silmien kohdalla tilanne on päinvastainen. Sydämen saastuttaa se mikä menee silmien kautta sisään, koska silmien kautta sisään mennyt paha ei tule luonnollisella tavalla ulos, vaan paha jää sisälle tekemään turmelevaa työtään.

Miten saamme silmien kautta menneen pahan pois sielustamme?
On vain yksi keino, ristiinnaulittu Herra Jeesus Kristus! Jeesuksen veri pudistaa sydämemme kaikista synneistämme! Jeesuksen lävistettyjen käsien kautta sieluumme kertynyt törky tulee ulos. Kiitos Jeesus!

Suojalaseilla haluamme suojella silmiämme roskilta. Sielumme silmät tarvitsevat myös "suojalasit".

"Tiedämme, että vanha minämme on yhdessä hänen kanssaan ristiinnaulittu, jotta tämä syntinen ruumis menettäisi valtansa emmekä enää olisi synnin orjia. Se, joka on kuollut, on päässyt vapaaksi synnin vallasta." (Room. 6:6,7.)

Jeesus suostui ristiinnaulittavaksi meidän vapauttamisemme tähden. Meidän on myös suostuttava ristiinnaulittavaksi hänen kanssaan. Kuoleman kautta synnin valta murtuu.

Öljyllä on ihmeellinen parantava vaikutus. Raamatussa öljy kuvaa Pyhää Henkeä. Pyhä Henki puhdistaa ja parantaa ja varjelee sydämemme. Pyhä Henki käyttää apunaan Jumalan sanaa, kun Hän tekee "suursiivouksen" hengellisessä huoneessamme. Jumalan sanan "suojalasit" varjelevat meidän sieluamme tämän maailman roskalta.

Juhannus on Johannes Kastajan muistopäivä. Johanneksen saarnojen ytimessä on Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin. Johannes Kastajan työtä voidaan kuvata "luudalla", joka "heilui" ja teki puhdistavaa työtä kansan keskuudessa, valmistaen tietä Jeesuksen tulolle. Johanneksen "luuta" lakaisi pois kaiken roskan ja töryn niiden ihmisten "huoneista", jotka ottivat vaarin hänen parannussaarnoistaan.

Kevät on jo pitkälle kulunut. Onko "talossasi" suoritettu kevätsiivous? Nyt on tullut suursiivouksen aika. Juhannussiivous muistuttakoon meitä tänä kesänä hengellisen huoneemme siivouksen tarpeesta.

Daavid tunnusti syntinsä ja pyysi Herralta puhdasta sydäntä ja uutta vahvaa henkeä, kun profeetallinen valo paljasti hänen huoneensa likaiseksi ja saastaiseksi. Katumuksen kyyneleet ovat sielun vesihoitoa. Niiden vuotaminen kertoo meille, että sielussamme on käynnissä Herran Hengen puhdistava työ.
Saakoon näin tapahtua meille kaikille tänä päivänä.
Juhannussiivouksen aika on tullut!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Paavo!
Kirjoituksesi on todella hyvä ja koskettava. Itse sain luettuani kirjoituksesi hyvän muistutuksen tuon näkö-aistin osalta. Olen ajatellut aiemmin vain suuta ja korvia, joiden kautta ihminen saa vaikutteita. Minä olen vähän huono tekemään "suur-siivousta", mutta yritän huolehtia päivittäisistä, joka päivä tehdystä "siivouksesta". Ettei kävisi liian rankaksi. Siunausta päivääsi!
T. Katariina.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Katariina kommentistasi ja hyvästä ajatuksesta, joka koskee päivittäistä siivousta.
Siunausta elämääsi!